Υλικά
-
500g
-
200ml Κρέμα γάλακτος
-
300g Αλλαντικά
-
150g Κεφαλοτύρι
-
150g Τυρί Γκούντα
-
2 Ντομάτατριμμένες στον τρίφτη
-
1 Πράσινη πιπεριάψιλοκομμένη
-
1 Κόκκινη πιπεριάψιλοκομμένη
-
Ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες
Βήματα
1
Ok
|
Ετοιμάζουμε τις πένεςΣε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει αλάτι, και μόλις βράσει βάζουμε τις πνες για 7 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώνουμε το νερό, ρίχνουμε λίγο λάδι και τις αφήνουμε να κρυώσουν. |
2
Ok
|
Φτιάχνουμε τη σάλτσαΣε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις πιπεριές, προσθέτουμε τα αλλαντικά, το κεφαλοτύρι, αλάτι και πιπέρι. |
3
Ok
|
Ενώνουμε τις πένες με τη σάλτσαΜέσα στο μπολ με τη σάλτσα προσθέτουμε τις βρασμένες πένες. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί. |
4
Ok
|
Λαδώνουμε με πινέλο ένα πυρέξ, βάζουμε τις πένες με τη σάλτσα και καλύπτουμε με το γκούντα. Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον αέρα στους 190 βαθμούς Κελσίου, για 40 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο το φαγητό, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε μετά από 10 λεπτά. |