0 0
Φαρφάλες με σολομό και κρέμα γάλακτος

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500g Φαρφάλες
700g Σολωμός φρέσκος, σε κομμάτια
150ml Κρέμα γάλακτος
1 ματσάκι Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι Άνηθος ψιλοκομμένος
1 Καρότο πολύ ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι Ούζο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Φαρφάλες με σολομό και κρέμα γάλακτος

Το απόλυτο ταίριασμα του σολομού με την κρέμα γάλακτος, σε συνδυασμό με τις φαρφάλες, δημιουργούν ένα μαγικό πιάτο!

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Share

Φαρφάλες με σολομό, κρέμα γάλακτος, ούζο και αρωματικά, μία συνταγή που παντρεύει τις πιο απολαυστικές γεύσεις και αρώματα που έχει να προσφέρει η ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου με πρώτη ύλη ένα ψάρι που έρχεται από τον ανοιχτό ωκεανό.

Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται απλό. Τα συστατικά είναι απλά, τοπικά, φρέσκα. Εκεί, όμως, κρύβεται η μαγεία. Η συνταγή φαρφάλες με σολομό και κρέμα γάλακτος αντικατοπτρίζει την αγάπη για την παραδοσιακή κουζίνα, την εκλεπτυσμένη παρασκευή και την προσοχή στη λεπτομέρεια.

Ο σολομός, ελαφρώς ψημένος, αποκαλύπτει την απαλή, πλούσια γεύση του, που συνδυάζεται αρμονικά με την κρέμα γάλακτος, δημιουργώντας μια ομοιόμορφη, κρεμώδη υφή. Οι φαρφάλες, αλ ντέντε, αποτελούν την ιδανική βάση που αναδεικνύει τα άλλα δυο συστατικά, ενώ συγχρόνως συμβάλλουν στη διατήρηση της ελαφρότητας του πιάτου.

0/5 (0 Reviews)

Βήματα

1
Ok

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΑΡΦΑΛΕΣ

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει αλάτι, και μόλις βράσει βάζουμε τις φαρφάλες και τις μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αλ ντέντε.

2
Ok

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τον σολομό και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ούζο. Το αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και βάζουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

3
Ok

ΔΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΑΡΦΑΛΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Στο τηγάνι με τη σάλτσα του σολομού προσθέτουμε τις βρασμένες φαρφάλες. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με άνηθο.

4
Ok

Αντί για επίλογο

Καθώς το πιάτο σου ολοκληρώνεται και η ένταση των αρωμάτων γεμίζει τον χώρο, αντιλαμβάνεσαι την ομορφιά αυτής της συνταγής. Μια εμπειρία γεύσης με ελάχιστο χρόνο μαγειρέματος που δύσκολα θα ξεχάσεις.

Είναι η απόλυτη γαστρονομική απόδειξη της ευκολίας, της απλότητας και της ευελιξίας της μεσογειακής κουζίνας. Το αποτέλεσμα, η δημιουργία σου, είναι ένα άριστο κυρίως πιάτο που μπορεί να σταθεί δίπλα σε οποιοδήποτε άλλο. Συγχαρητήρια, το πιάτο σου φαρφάλες με σολομό και κρέμα γάλακτος είναι τώρα έτοιμο για να σε ταξιδέψει σε έναν κόσμο γευσιγνωσίας και απόλαυσης

prima

Στις κουζίνες από μικρή. Αγάπη για τη μαγειρική και τις νέες συνταγες

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Πέννες φούρνου με αλλαντικά και φρέσκια ντομάτα
previous
Πένες φούρνου με αλλαντικά και φρέσκια ντομάτα
σαλάτα με φακές και φέτα
next
Σαλάτα με φακές και φέτα
Πέννες φούρνου με αλλαντικά και φρέσκια ντομάτα
previous
Πένες φούρνου με αλλαντικά και φρέσκια ντομάτα
σαλάτα με φακές και φέτα
next
Σαλάτα με φακές και φέτα

Πρόσθεσε σχόλιο