0 0
Ψάρι αλά Σπετσιώτα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

4 φιλέτα Σφυρίδα
3 Κρεμμύδι ξερό
500 γρ χωρίς τη φλούδα Ντοματίνια
4 σκελίδες Σκόρδο
4 Πιπεριά
Θυμάρι
Δεντρολίβανο
Μαϊντανός
Πιπέρι
200 ml Ελαιόλαδο
1 σφηνάκι Ούζο ή τσίπουρο
3 κύβοι λαχανικών

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ψάρι αλά Σπετσιώτα

Κουζίνα:

Ανακαλύψτε την τέλεια συνταγή για ψάρι στο φούρνο με λαχανικά! Εύκολη, γρήγορη και γευστική, ιδανική για ζεστές καλοκαιρινές ημέρες

  • 00:45:00
  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Share

Ψάρι στο φούρνο αλα σπετσιώτα με λαχανικά: Μια καλοκαιρινή πανδαισία

Τίποτα δεν φέρνει το καλοκαίρι στο τραπέζι σας όσο ένα ζουμερό ψάρι ψημένο στο φούρνο με λαχανικά.

Αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη και ιδανική για ζεστές καλοκαιρινές ημέρες. Με απλά υλικά και λίγη προετοιμασία, θα έχετε έτοιμο ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Ψάρι αλά σπετσιώτα όπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις τσιπούρα, λαβράκι, σφυρίδα, συναγρίδα, μπακαλιάρο.

Δεν είναι μόνο η επιλογή του φρέσκου ψαριού που κάνει αυτό το πιάτο να ξεχωρίζει, αλλά και η τέχνη της απλότητας στην προετοιμασία του.

Μέσα από την εκλεπτυσμένη γεύση του ψαριού και την ποικιλία των λαχανικών, αναδεικνύεται η αρμονία της φύσης, προσφέροντας μια πραγματική γαστρονομική απόλαυση που ξυπνά τις αισθήσεις και πλημμυρίζει την κουζίνα με μυρωδιές που ταξιδεύουν το νου σε καλοκαιρινούς προορισμούς. Η επιλογή των φιλέτων ψαριού, τα λαχανικά σε ποικιλία χρωμάτων και τα μυρωδικά που ξεχύνονται στο ταψί, συνθέτουν έναν οπτικό και γευστικό παράδεισο.

Κάθε μπουκιά είναι ένα ταξίδι στις ακτές της Μεσογείου, όπου ο χρόνος φαίνεται να επιβραδύνει και η απόλαυση του φαγητού γίνεται μια εμπειρία που προσκαλεί στην κοινότητα, την οικογένεια και τους φίλους να μοιραστούν μαζί.

0/5 (0 Reviews)

Βήματα

1
Ok
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Κόψτε τα λαχανικά (ντομάτες, πιπεριές, σκόρδο και κρεμμύδια) σε λεπτές φέτες.
  3. Βάλτε τα λαχανικά σε ένα ταψί, προσθέστε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, μαϊντανό και ψιλοκομμένους κύβους λαχανικών.
  4. Ρίξτε το ούζο ή τσίπουρο (προαιρετικά) και ανακατέψτε καλά.
  5. Ψήστε τα λαχανικά για 10 λεπτά.
  6. Προσθέστε τα φιλέτα ψαριού και σκεπάστε τα με τα λαχανικά.
  7. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήστε για 20-30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού και την κουζίνα σας.
  8. Σερβίρετε ζεστό με ρύζι ή σαλάτα.
2
Ok

Extra tips

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε λαχανικά της αρεσκείας σας.
  • Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα, προσθέστε πιπεριές Φλωρίνης.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τσίπουρο με λευκό κρασί.
  • Σερβίρετε το ψάρι με λεμόνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
ριγκατονι 4 τυρια
previous
Ριγκατόνι 4 τυριά στο φούρνο
Ζυμαρικά με φέτα και ντοματίνια
next
Ζυμαρικά με φέτα και ντοματίνια
ριγκατονι 4 τυρια
previous
Ριγκατόνι 4 τυριά στο φούρνο
Ζυμαρικά με φέτα και ντοματίνια
next
Ζυμαρικά με φέτα και ντοματίνια

Πρόσθεσε σχόλιο