0 0
Μοσχάρι σοφρίτο με πατάτες φούρνου

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
8 φέτες Μοσχάρι κιλότο
300g Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100ml Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη σάλτσα
8 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
7 Ελιές χωρίς κουκούτσι σε ροδέλες
1 ματσάκι Μαϊντανός ψιλοκομμένος
30ml Ξύδι λευκό
60ml Λευκό κρασί

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Μοσχάρι σοφρίτο με πατάτες φούρνου

Κουζίνα:

Παραδοσιακή και λατρεμένη Κερκυραϊκή συνταγή, ιδιαίτερα για όσους αγαπούν το σκόρδο!

  • 40min
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για τη σάλτσα

Οδηγίες

Share

Βήματα

1
Ok

Ετοιμάζουμε το μοσχάρι

Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες του μοσχαριού και τις περνάμε από το αλεύρι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε το μοσχάρι και το σοτάρουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. 
Αφαιρούμε το μοσχάρι και το κρατάμε στην άκρη.

2
Ok

Φτιάχνουμε τη σάλτσα

Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το σκόρδο, το μαϊντανό και τις ελιές και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να βγουν τα αρώματά τους.

3
Ok

Βάζουμε μέσα πάλι τις φέτες μοσχαριού και σβήνουμε με το ξύδι. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το ξύδι. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το κρασί.
Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί.
Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για ακόμα 10-15 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε το μοσχάρι σοφρίτο με πατάτες φούρνου.

prima

Στις κουζίνες από μικρή. Αγάπη για τη μαγειρική και τις νέες συνταγες

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Χοιρινό με κυδώνια
previous
Χοιρινό με κυδώνια
Πέννες φούρνου με αλλαντικά και φρέσκια ντομάτα
next
Πένες φούρνου με αλλαντικά και φρέσκια ντομάτα
Χοιρινό με κυδώνια
previous
Χοιρινό με κυδώνια
Πέννες φούρνου με αλλαντικά και φρέσκια ντομάτα
next
Πένες φούρνου με αλλαντικά και φρέσκια ντομάτα

Πρόσθεσε σχόλιο