Πώς να φιλετάρουμε το ψάρι
Το φιλέταρισμα ψαριού αποτελεί μία τέχνη που απαιτεί την κατάλληλη τεχνική και λεπτομέρεια για τέλεια αποτελέσματα. Η διαδικασία αυτή αρχίζει με το καθάρισμα των λεπιών του ψαριού, πριν ακόμη αφαιρεθούν τα εντόσθια, διασφαλίζοντας ότι το ψάρι θα παραμείνει σφιχτό και εύκολο στο χειρισμό.
Χρησιμοποιώντας μια πετσέτα για να κρατάμε το ψάρι από την ουρά, προχωράμε στο καθάρισμα των λεπιών, βυθίζοντάς το σε κρύο νερό για να αποφευχθεί η διασπορά των λεπιών.
-
- Πρώτα αφαιρούμε τα λέπια αφήνοντας τα εντόσθια μέσα στο ψάρι.
- Mε κοφτερό λεπτό μαχαίρι, κάνουμε μια κάθετη τομή στη βάση του κεφαλιού του ψαριού.
- Kρατώντας το κεφάλι, περνάμε το μαχαίρι πάνω στο κόκαλο του ψαριού από το κεφάλι προς την ουρά, με μικρές κινήσεις έως ότου το ένα φιλέτο αφαιρεθεί τελείως.
- Kάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά και με το μαχαίρι αφαιρούμε τα εντόσθια από τα φιλέτα.
- Στη συνέχεια με το ειδικό τσιμπιδάκι αφαιρούμε τα ψιλά κόκαλα που έχουν μείνει στα φιλέτα.