0 0
Cheesecake με ανθότυρο και πετιμέζι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ Ανθότυρο φροντίστε να είναι στραγγισμένο καλά
½ φλιτζάνι Ζάχαρη άχνη
1 φρέσκια (ή εκχύλισμα) Βανίλια
8 μουστοκούλουρα (αρωματικά και τραγανά)
2 κ.σ. ανάλατο Βούτυρο
4 κ.σ. μαύρες Σταφίδες
1 κ.γ. Κανέλα
1 φλιτζάνι πετιμέζι
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα Καρύδια

Cheesecake με ανθότυρο και πετιμέζι

Κουζίνα:

Ανακαλύψτε μια απολαυστική συνταγή με ανθότυρο, μουστοκούλουρα και πετιμέζι – ένα παραδοσιακό γλυκό που σερβίρεται μοντέρνα και κλέβει τις εντυπώσεις!

  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Share

Ένα γλυκό από τα παλιά με άρωμα παράδοσης: δροσερή κρέμα με ανθότυρο και μουστοκούλουρα

Αν σας αρέσουν τα παραδοσιακά γλυκά με σύγχρονη παρουσίαση, τότε αυτή η συνταγή με ανθότυρο, μουστοκούλουρα και πετιμέζι είναι ό,τι πρέπει. Μια γλυκιά δημιουργία που συνδυάζει τις παιδικές μας αναμνήσεις με τα πιο αγνά υλικά της ελληνικής κουζίνας. Το πάντρεμα του ανθότυρου με τα μουστοκούλουρα και το πετιμέζι δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που θυμίζει κάτι από γιαγιά αλλά σερβίρεται με στυλ!

0/5 (0 Reviews)

Βήματα

1
Ok

Η βάση:

Λιώνετε ελαφρώς το βούτυρο (στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε κατσαρολάκι). Θρυμματίζετε τα μουστοκούλουρα στο μπλέντερ – να μείνουν μικρά κομμάτια, όχι σκόνη. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα τριμμένα κουλούρια, το βούτυρο, τις σταφίδες και την κανέλα. Με τα χέρια σας δουλεύετε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Το απλώνετε σε μία φόρμα ή σε ποτηράκια για πιο μοντέρνα παρουσίαση.

2
Ok

Η κρέμα:

Χτυπάτε το ανθότυρο με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ – πρώτα σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά και μετά σε μέτρια άλλα 3 λεπτά. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια απαλή, βελούδινη κρέμα.

3
Ok

Στήσιμο:

Ρίχνετε την κρέμα πάνω από τη βάση και λειαίνετε με ένα κουτάλι. Καλύπτετε και τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες (ιδανικά, όλο το βράδυ).

4
Ok

Σερβίρισμα

Πριν το σερβίρετε, περιχύνετε με λίγο πετιμέζι και πασπαλίζετε με τα καρύδια. Αν θέλετε, προσθέστε και λίγη έξτρα κανέλα για το άρωμα.

5
Ok

Γιατί να το δοκιμάσετε

  • Είναι εύκολο: Δεν χρειάζεται ψήσιμο και γίνεται γρήγορα.
  • Είναι υγιεινό: Με αγνά υλικά και χωρίς πολλά λιπαρά.
  • Είναι εντυπωσιακό: Παρουσιάζεται όμορφα και κλέβει τις εντυπώσεις.
  • Είναι γεμάτο μνήμες: Το άρωμα του πετιμεζιού και των μουστοκούλουρων θυμίζει ελληνικό φθινόπωρο.

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε με κάτι απλό αλλά ιδιαίτερο, αυτό το γλυκό είναι μια ιδανική επιλογή για τραπέζια, γιορτές ή απλώς για ένα γλυκό κέρασμα στο σπίτι.

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
πιατο με υπέροχα γιουβαρλάκια
previous
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο – Παραδοσιακή Ελληνική συνταγή
πιατο με υπέροχα γιουβαρλάκια
previous
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο – Παραδοσιακή Ελληνική συνταγή

Πρόσθεσε σχόλιο

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here