Υλικά
-
500 γρ Ανθότυροφροντίστε να είναι στραγγισμένο καλά
-
½ φλιτζάνι Ζάχαρη άχνη
-
1 φρέσκια (ή εκχύλισμα) Βανίλια
-
8 μουστοκούλουρα (αρωματικά και τραγανά)
-
2 κ.σ. ανάλατο Βούτυρο
-
4 κ.σ. μαύρες Σταφίδες
-
1 κ.γ. Κανέλα
-
1 φλιτζάνι πετιμέζι
-
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα Καρύδια
Οδηγίες
Ένα γλυκό από τα παλιά με άρωμα παράδοσης: δροσερή κρέμα με ανθότυρο και μουστοκούλουρα
Αν σας αρέσουν τα παραδοσιακά γλυκά με σύγχρονη παρουσίαση, τότε αυτή η συνταγή με ανθότυρο, μουστοκούλουρα και πετιμέζι είναι ό,τι πρέπει. Μια γλυκιά δημιουργία που συνδυάζει τις παιδικές μας αναμνήσεις με τα πιο αγνά υλικά της ελληνικής κουζίνας. Το πάντρεμα του ανθότυρου με τα μουστοκούλουρα και το πετιμέζι δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που θυμίζει κάτι από γιαγιά αλλά σερβίρεται με στυλ!
Βήματα
1
Ok
|
Η βάση:Λιώνετε ελαφρώς το βούτυρο (στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε κατσαρολάκι). Θρυμματίζετε τα μουστοκούλουρα στο μπλέντερ – να μείνουν μικρά κομμάτια, όχι σκόνη. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα τριμμένα κουλούρια, το βούτυρο, τις σταφίδες και την κανέλα. Με τα χέρια σας δουλεύετε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Το απλώνετε σε μία φόρμα ή σε ποτηράκια για πιο μοντέρνα παρουσίαση. |
2
Ok
|
Η κρέμα:Χτυπάτε το ανθότυρο με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ – πρώτα σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά και μετά σε μέτρια άλλα 3 λεπτά. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια απαλή, βελούδινη κρέμα. |
3
Ok
|
Στήσιμο:Ρίχνετε την κρέμα πάνω από τη βάση και λειαίνετε με ένα κουτάλι. Καλύπτετε και τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες (ιδανικά, όλο το βράδυ). |
4
Ok
|
ΣερβίρισμαΠριν το σερβίρετε, περιχύνετε με λίγο πετιμέζι και πασπαλίζετε με τα καρύδια. Αν θέλετε, προσθέστε και λίγη έξτρα κανέλα για το άρωμα. |
5
Ok
|
Γιατί να το δοκιμάσετε
Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε με κάτι απλό αλλά ιδιαίτερο, αυτό το γλυκό είναι μια ιδανική επιλογή για τραπέζια, γιορτές ή απλώς για ένα γλυκό κέρασμα στο σπίτι. |