• Home
  • Brunch
  • Crepe suzette – Κρέπες σουζέτ
0 0
Crepe suzette – Κρέπες σουζέτ

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για τις κρέπες
1 φλιτζάνι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι Γάλα
2 Αυγά
2 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
1 πρέζα Αλάτι
1/2 φλιτζάνι Νερό
Για τη σάλτσα Σουζέτ:
1/2 φλιτζάνι Ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι Βούτυρο
1/4 φλιτζάνι χυμό από Πορτοκάλι
1/4 φλιτζάνι Grand Marnier ή Cointreau Λικέρ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Crepe suzette – Κρέπες σουζέτ

Κουζίνα:
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για τις κρέπες

  • Για τη σάλτσα Σουζέτ:

Οδηγίες

Share

Φανταστείτε λεπτές, αφράτες κρέπες, ζεστό βούτυρο να λιώνει πάνω τους, γλυκιά καραμέλα πορτοκαλιού να τις αγκαλιάζει και φλόγες να χορεύουν, αφήνοντας ένα μεθυστικό άρωμα λικέρ. Αυτές είναι οι κρέπες σουζέτ, ένα γαλλικό επιδόρπιο που ξυπνάει τις αισθήσεις και μαγεύει τον ουρανίσκο.

Η ιστορία τους χάνεται στα τέλη του 19ου αιώνα, με διάφορες εκδοχές για την προέλευσή τους. Ό,τι και αν ισχύει, η γοητεία τους παραμένει αξεπέραστη.

Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσεων και αρωμάτων. Η βελούδινη υφή των κρεπών, η γλυκιά οξύτητα του πορτοκαλιού, η ζεστασιά του βουτύρου και η φλογερή πινελιά του λικέρ συνδυάζονται σε μια αξεπέραστη αρμονία.

Ετοιμάστε τις κρέπες σουζέτ για μια ξεχωριστή περίσταση ή απλά για να χαρίσετε στον εαυτό σας μια αξέχαστη γευστική εμπειρία. Το άρωμα που θα πλημμυρίσει την κουζίνα σας θα σας ταξιδέψει σε γαλλικά bistro και η φλόγα θα σας χαρίσει μια θεαματική νότα.

Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και αφεθείτε στην γλυκιά μαγεία των κρεπών σουζέτ.
Crepe suzette (Κρέπες σουζέτ)

Βήματα

1
Ok

Φτιάξτε τις κρέπες

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το γάλα, το νερό, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε το χυλό να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε περίπου 1/4 φλιτζάνι χυλό στο τηγάνι και στροβιλίστε για να καλύψετε τον πυθμένα. Ψήστε για περίπου 1 λεπτό ή μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να ροδίζουν. Γυρίστε την κρέπα και ψήστε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα ή μέχρι να ροδίσει.
  • Επαναλάβετε με τον υπόλοιπο χυλό για να φτιάξετε περίπου 8 κρέπες.
2
Ok

Φτιάξτε τη σάλτσα σουζέτ

  • Σε μια κατσαρόλα, λιώστε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μια χρυσή καραμέλα. Προσέξτε να μην καεί η ζάχαρη.
  • Προσθέστε το βούτυρο, τον χυμό πορτοκαλιού, το Grand Marnier και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφήστε να σιγοβράσει και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς.

Για να κάνετε φλαμπέ τις κρέπες, διπλώστε κάθε κρέπα στα τέσσερα και τοποθετήστε τες σε μια μονή στρώση σε ένα ρηχό ταψί και ρίξτε τη ζεστή σάλτσα πάνω από τις κρέπες.

  • Χρησιμοποιώντας ένα μακρύ αναπτήρα, γείρετε προσεκτικά το ταψί για να ανάψετε το αλκοόλ στο λικέρ. Αφήστε τις φλόγες να καίνε για περίπου 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να υποχωρήσουν.
  • Σερβίρετε τις κρέπες αμέσως με τη σάλτσα φλαμπέ στο τραπέζι.
3
Ok

Κλείνοντας

Ελπίζουμε να απολαύσατε τις κρέπες σουζέτ! Η φλογερή πινελιά, η βελούδινη υφή και η γλυκιά αρμονία γεύσεων τις καθιστούν ένα επιδόρπιο που θα σας μείνει αξέχαστο.

Μην διστάσετε να πειραματιστείτε με διάφορες συνταγές και να προσθέσετε την δική σας πινελιά. Η φαντασία σας είναι το μόνο όριο!

Καλή όρεξη!

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Κρέπα σοκολάτας με κακάο και μπανάνα
previous
Κρέπα σοκολάτας με κακάο και μπανάνα – Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Κρέπα σοκολάτας με κακάο και μπανάνα
previous
Κρέπα σοκολάτας με κακάο και μπανάνα – Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Πρόσθεσε σχόλιο