Υλικά
-
500g Φαρφάλες
-
700g Σολωμόςφρέσκος, σε κομμάτια
-
150ml Κρέμα γάλακτος
-
1 ματσάκι Κρεμμύδι φρέσκοψιλοκομμένο
-
1/2 ματσάκι Άνηθοςψιλοκομμένος
-
1 Καρότοπολύ ψιλοκομμένο
-
1 σφηνάκι Ούζο
-
Ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέριφρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
Φαρφάλες με σολομό, κρέμα γάλακτος, ούζο και αρωματικά, μία συνταγή που παντρεύει τις πιο απολαυστικές γεύσεις και αρώματα που έχει να προσφέρει η ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου με πρώτη ύλη ένα ψάρι που έρχεται από τον ανοιχτό ωκεανό.
Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται απλό. Τα συστατικά είναι απλά, τοπικά, φρέσκα. Εκεί, όμως, κρύβεται η μαγεία. Η συνταγή φαρφάλες με σολομό και κρέμα γάλακτος αντικατοπτρίζει την αγάπη για την παραδοσιακή κουζίνα, την εκλεπτυσμένη παρασκευή και την προσοχή στη λεπτομέρεια.
Ο σολομός, ελαφρώς ψημένος, αποκαλύπτει την απαλή, πλούσια γεύση του, που συνδυάζεται αρμονικά με την κρέμα γάλακτος, δημιουργώντας μια ομοιόμορφη, κρεμώδη υφή. Οι φαρφάλες, αλ ντέντε, αποτελούν την ιδανική βάση που αναδεικνύει τα άλλα δυο συστατικά, ενώ συγχρόνως συμβάλλουν στη διατήρηση της ελαφρότητας του πιάτου.
Βήματα
1
Ok
|
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΑΡΦΑΛΕΣΣε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει αλάτι, και μόλις βράσει βάζουμε τις φαρφάλες και τις μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αλ ντέντε. |
2
Ok
|
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣΠαίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν. |
3
Ok
|
ΔΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΑΡΦΑΛΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑΣτο τηγάνι με τη σάλτσα του σολομού προσθέτουμε τις βρασμένες φαρφάλες. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με άνηθο. |
4
Ok
|
Αντί για επίλογοΚαθώς το πιάτο σου ολοκληρώνεται και η ένταση των αρωμάτων γεμίζει τον χώρο, αντιλαμβάνεσαι την ομορφιά αυτής της συνταγής. Μια εμπειρία γεύσης με ελάχιστο χρόνο μαγειρέματος που δύσκολα θα ξεχάσεις. Είναι η απόλυτη γαστρονομική απόδειξη της ευκολίας, της απλότητας και της ευελιξίας της μεσογειακής κουζίνας. Το αποτέλεσμα, η δημιουργία σου, είναι ένα άριστο κυρίως πιάτο που μπορεί να σταθεί δίπλα σε οποιοδήποτε άλλο. Συγχαρητήρια, το πιάτο σου φαρφάλες με σολομό και κρέμα γάλακτος είναι τώρα έτοιμο για να σε ταξιδέψει σε έναν κόσμο γευσιγνωσίας και απόλαυσης |