Υλικά
-
4 φιλέτα Σφυρίδα
-
3 Κρεμμύδι ξερό
-
500 γρ χωρίς τη φλούδα Ντοματίνια
-
4 σκελίδες Σκόρδο
-
4 Πιπεριά
-
Θυμάρι
-
Δεντρολίβανο
-
Μαϊντανός
-
Πιπέρι
-
200 ml Ελαιόλαδο
-
1 σφηνάκι Ούζοή τσίπουρο
-
3 κύβοι λαχανικών
Οδηγίες
Ψάρι στο φούρνο αλα σπετσιώτα με λαχανικά: Μια καλοκαιρινή πανδαισία
Τίποτα δεν φέρνει το καλοκαίρι στο τραπέζι σας όσο ένα ζουμερό ψάρι ψημένο στο φούρνο με λαχανικά.
Αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη και ιδανική για ζεστές καλοκαιρινές ημέρες. Με απλά υλικά και λίγη προετοιμασία, θα έχετε έτοιμο ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Ψάρι αλά σπετσιώτα όπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις τσιπούρα, λαβράκι, σφυρίδα, συναγρίδα, μπακαλιάρο.
Δεν είναι μόνο η επιλογή του φρέσκου ψαριού που κάνει αυτό το πιάτο να ξεχωρίζει, αλλά και η τέχνη της απλότητας στην προετοιμασία του.
Μέσα από την εκλεπτυσμένη γεύση του ψαριού και την ποικιλία των λαχανικών, αναδεικνύεται η αρμονία της φύσης, προσφέροντας μια πραγματική γαστρονομική απόλαυση που ξυπνά τις αισθήσεις και πλημμυρίζει την κουζίνα με μυρωδιές που ταξιδεύουν το νου σε καλοκαιρινούς προορισμούς. Η επιλογή των φιλέτων ψαριού, τα λαχανικά σε ποικιλία χρωμάτων και τα μυρωδικά που ξεχύνονται στο ταψί, συνθέτουν έναν οπτικό και γευστικό παράδεισο.
Κάθε μπουκιά είναι ένα ταξίδι στις ακτές της Μεσογείου, όπου ο χρόνος φαίνεται να επιβραδύνει και η απόλαυση του φαγητού γίνεται μια εμπειρία που προσκαλεί στην κοινότητα, την οικογένεια και τους φίλους να μοιραστούν μαζί.
Βήματα
1
Ok
|
|
2
Ok
|
Extra tipsΣυμβουλές:
Καλή όρεξη! |