Το αρνί είναι ένα από τα πιο αγαπημένα κρέατα στην Ελληνική κουζίνα και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις παραδοσιακές γεύσεις και τις εορταστικές στιγμές, ιδιαίτερα το Πάσχα.
Δημοφιλή πιάτα με αρνί, εκτός από το αρνί στην σούβλα και το κοκορέτσι είναι το αρνάκι φρικασέ, το λεμονάτο αρνάκι, το κλέφτικο και το αρνί γιουβέτσι.
Οι τεχνικές μαγειρέματος ποικίλουν ανάλογα με το πιάτο, την περιοχή και την προτίμηση του μάγειρα. Το αρνί στην σούβλα ψήνεται αργά στη σούβλα, συνήθως για αρκετές ώρες, ενώ το αρνί στον φούρνο ψήνεται σε χαμηλή θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα για να διατηρηθεί η υγρασία και η απαλότητα του κρέατος.
Από θρεπτικής άποψης, το αρνί είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και άλλα ουσιώδη θρεπτικά συστατικά. Ενώ το αρνί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, περιέχει επίσης υγιεινά ακόρεστα λιπαρά.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023