Έχεις ποτέ αναρωτηθεί για τον ασπράδι του αβγού, το λευκό αυτό υλικό που συναντάς σε τόσες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής; Ας τον ανακαλύψουμε μαζί.
Ο ασπράδι του αβγού, αποτελεί το διάφανο υγρό που περιβάλλει τον κρόκο σε ένα αυγό. Περιέχει περίπου το 90% νερό και το υπόλοιπο 10% αποτελείται από πρωτεΐνες. Το ασπράδι είναι εξαιρετικά χαμηλό σε λιπαρά και έχει χαμηλή θερμιδική αξία, κάνοντάς το μία υγιεινή επιλογή για διάφορες διατροφές.
Στη μαγειρική, ο ασπράδι του αβγού χρησιμοποιείται ευρέως. Μπορεί να προσθέσεις ασπράδια σε μια ποικιλία συνταγών, από πρωϊνά πιάτα, όπως ομελέτες και scrambled eggs, μέχρι και πιο πολύπλοκα πιάτα, όπως σουφλέ και ογκρατέν. Η ικανότητα του ασπραδιού να αφρατεύει όταν χτυπιέται το καθιστά ιδανικό για την παρασκευή τέτοιων εδεσμάτων, αλλά και για την παρασκευή κέικ, για την πλούσια και ελαφριά υφή που προσθέτει σε αυτά.
Στη ζαχαροπλαστική, το ασπράδι αβγού είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πρωταγωνιστές. Όταν χτυπηθεί στο μίξερ αφρατέυει και δημιουργεί τη μαρέγκα. Είναιι ουσιαστικό στοιχείο για τη δημιουργία μπεζέδων, ενός ελαφρού, αφράτου και τραγανού γλυκίσματος που προκύπτει από τον αφρό του ασπραδιού και την προσθήκη ζάχαρης. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ασπράδι για την παρασκευή σε πολλές άλλες γλυκές συνταγές.
Ασπράδι αυγού τρώνε για την πρωτεΐνη που περιέχει αθλητές, τόσο του bodybuilding όσο και αυτοί θέλουν να αυξήσουν τη μυϊκή τους μάζα.
Ανακάλυψε πιο κάτω γλυκά και φαγητά που χρειάζονται ασπράδι αυγού.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023