Το μπέικον είναι ένα επεξεργασμένο είδος κρέατος που προέρχεται από την πανσέτα του χοιρινού. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι επεξεργασίας και παρασκευής του μπέικον, αλλά το πιο κοινό είναι το αλατισμένο και καπνιστό μπέικον.
Το μπέικον έχει πλούσια γεύση και χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο. Σε πολλές χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία χρησιμοποιείται με αυγά ως πρωινό, ενώ επίσης προστίθεται σε διάφορες συνταγές, όπως σαλάτες, σάντουιτς, πίτσες και μακαρονάδες. H καρμπονάρα είναι η πιο συνηθισμένη πάστα με μπέικον.
Ωστόσο, παρόλο που το μπέικον είναι νόστιμο, περιέχει υψηλή ποσότητα αλατιού και κορεσμένων λιπαρών, ενώ πολλές φορές περιέχει και συντηρητικά όπως νιτρώδη. Για αυτό το λόγο, θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023