Οι φαρφάλες είναι ένας τύπος ζυμαρικού που κατασκευάζεται από σκληρό σιτάρι και έχει την μορφή μικρών παπιγιόν. Η λέξη “φαρφάλα” προέρχεται από την ιταλική λέξη “farfalle”, που σημαίνει “πεταλούδες”.
Οι φαρφάλες είναι δημοφιλής επιλογή για πλήθος συνταγών, από σαλάτες ζυμαρικών μέχρι ζεστά πιάτα με σάλτσα. Χάρη στη μοναδική τους μορφή, είναι ιδανικές για σάλτσες που συνοδεύουν κρεατικά, λαχανικά, αλλά και θαλασσινά. Η σάλτσα αγκαλιάζει τις φαρφάλες εξαιτίας του σχήματος τους και τα φαγητά γίνονται ιδιαίτερα νόστιμα. Αν και υπάρχουν συγκεκριμένα πιάτα με παχιές σάλτσες που ταιριάζουν περισσότερο με τις φαρφάλες, μπορείς να ακολουθήσεις όλες τις γνωστές συνταγές για μακαρόνια.
Σε ό,τι αφορά τις θρεπτικές τιμές, οι φαρφάλες περιέχουν υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, ελάχιστες λιπαρές ουσίες, θρεπτικές ίνες και διάφορα μεταλλικά στοιχεία, όπως φώσφορος και μαγνήσιο. Επίσης, είναι πλούσιες σε βιταμίνες Β και ιχνοστοιχεία.
Οι φαρφάλες αποτελούν μια ευέλικτη επιλογή για διάφορα γεύματα και μπορούν να προσφέρουν ενέργεια και όμορφα στο μάτι πιάτα.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023