Το κακάο είναι ένα προϊόν που παράγεται από τους σπόρους του κακαόδεντρου. Αυτά τα σπόρια, γνωστά ως κόκκοι κακάο, είναι το βασικό συστατικό της σοκολάτας. Αλλά το κακάο δεν χρησιμοποιείται μόνο για την παραγωγή σοκολάτας – το βρίσκεις και σε πολλές άλλες μορφές, όπως σκόνη κακάο και βούτυρο κακάο.
Στο σπίτι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κακάο σε μια πληθώρα γλυκών συνταγών. Μπορεί να προστεθεί σε κέικ, brownies, cookies, και πολλά άλλα. Αλλά δεν είναι μόνο για γλυκά. Σκόνη κακάο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να προσδώσει βάθος και πολυπλοκότητα σε ορισμένα πιάτα κρέατος και σάλτσες, όπως το μεξικανικό mole.
Από την άποψη της υγείας, το κακάο έχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, τα οποία έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επιπλέον, το κακάο περιέχει ιχνοστοιχεία, όπως μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, και ψευδάργυρο.
Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι, παρόλο που το κακάο έχει θρεπτικά συστατικά, πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Πολλά προϊόντα κακάο, όπως η σοκολάτα, μπορούν επίσης να περιέχουν υψηλές ποσότητες σε θερμίδες και ζάχαρη.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023