

Το Pecorino Romano είναι ίσως το πιο διάσημο και έχει έντονη, αλμυρή γεύση. Χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορες ιταλικές συνταγές, όπως τα σπαγγέτι Καρμπονάρα και η Cacio e Pepe. Αυτό το τυρί συχνά τρίβεται και προστίθεται πάνω από ζυμαρικά ή σαλάτες.
Το πεκορίνο γενικά έχει πιο πικάντικη και αλμυρή γεύση σε σχέση με την παρμεζάνα, και όσο περισσότερο ωριμάζει, τόσο πιο έντονη γίνεται η γεύση του. Είναι βασικό συστατικό της ιταλικής κουζίνας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πιάτα ή να καταναλωθεί μόνο του με λίγο μέλι ή μαρμελάδα ως επιδόρπιο.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023