Το πεκορίνο (Pecorino) είναι ένα ιταλικό σκληρό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα. Το όνομά του προέρχεται από τη λέξη “pecora,” που στα ιταλικά σημαίνει “πρόβατο.” Υπάρχουν διάφοροι τύποι πεκορίνο, οι οποίοι ποικίλουν σε γεύση, ωρίμανση και υφή, ανάλογα με την περιοχή παραγωγής και τον τρόπο παρασκευής. Οι πιο γνωστοί τύποι περιλαμβάνουν το Pecorino Romano, το Pecorino Toscano και το Pecorino Sardo.
Το Pecorino Romano είναι ίσως το πιο διάσημο και έχει έντονη, αλμυρή γεύση. Χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορες ιταλικές συνταγές, όπως τα σπαγγέτι Καρμπονάρα και η Cacio e Pepe. Αυτό το τυρί συχνά τρίβεται και προστίθεται πάνω από ζυμαρικά ή σαλάτες.
Το πεκορίνο γενικά έχει πιο πικάντικη και αλμυρή γεύση σε σχέση με την παρμεζάνα, και όσο περισσότερο ωριμάζει, τόσο πιο έντονη γίνεται η γεύση του. Είναι βασικό συστατικό της ιταλικής κουζίνας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πιάτα ή να καταναλωθεί μόνο του με λίγο μέλι ή μαρμελάδα ως επιδόρπιο.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023