Ριγκατόνι με σάλτσα Νόρμα: Η αυθεντική γεύση της Σικελίας
Αυθεντική συνταγή για Ριγκατόνι με σάλτσα Νόρμα, ένα παραδοσιακό σικελικό πιάτο με μελιτζάνα, ντομάτα και τυρί ρικότα. Απολαύστε την αυθεντική γεύση της Σικελίας στο τραπέζι σας!
Η ρικότα (ricotta) είναι ένα μαλακό, λευκό τυρί από την Ιταλία, που παρασκευάζεται από το τυρόγαλο (whey), το υγρό που απομένει μετά την παραγωγή άλλων τυριών, όπως η μοτσαρέλα ή το πεκορίνο. Η ονομασία “ρικότα” προέρχεται από την ιταλική λέξη “ri-cotta,” που σημαίνει “ξαναβρασμένο,” επειδή το τυρόγαλο θερμαίνεται εκ νέου για να σχηματιστεί το τυρί.
Η ρικότα είναι επίσης γνωστή για τη χαμηλή περιεκτικότητά της σε λιπαρά, γεγονός που την καθιστά πιο ελαφριά επιλογή σε σύγκριση με άλλα τυριά.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023