

Η χαρακτηριστική γεύση και το άρωμά του οφείλεται στην προσθήκη των σπόρων του μύκητα Penicillium roqueforti, που δίνει στο τυρί την ειδική του μπλε χροιά και την έντονη γεύση του. Το Ροκφόρ έχει πλούσια, κρεμώδη υφή και είναι γνωστό για την έντονη, αλλά και λίγο γλυκιά γεύση του.
Αυτό το τυρί έχει διεθνή αναγνώριση και προστασία μέσω της ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ), που σημαίνει ότι μόνο τα τυριά που παράγονται σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή μπορούν να φέρουν το όνομα “Ροκφόρ”.
Το Ροκφόρ μπορεί να σερβιριστεί μόνο του, με ψωμί, φρούτα ή μέλι, αλλά είναι εξαιρετικό επίσης και σε σαλάτες, σάλτσες και πιάτα ζυμαρικών.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023