Το σουρίμι είναι ένας τύπος επεξεργασμένου ψαριού που έχει γίνει ευρέως γνωστός και δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο, ειδικά στην Ιαπωνία και άλλες χώρες της Ασίας. Το όνομα “σουρίμι” προέρχεται από την ιαπωνική λέξη “surimi”, που σημαίνει άλεσμένο ψάρι.
Το σουρίμι παρασκευάζεται από την επεξεργασία λευκού ψαριού, το οποίο αναμιγνύεται με διάφορες πρωτεΐνες, συχνά από σόγια ή αυγό, για να δημιουργήσει μια ζύμη. Επίσης προστίθεται αλάτι, ζάχαρη, άμυλο και άλλα συντηρητικά για να βελτιώσουν τη γεύση και να μπορεί να διατηρηθεί για αρκετό καιρό.
Στη συνέχεια λαμβάνει ιδιαίτερα σχήματα ώστε να προσομοιώσει την υφή και την εμφάνιση από καβούρι, αστακό, γαρίδα. Πρόκειται ουσιαστικά για απομίμηση.
Στη μαγειρική, το σουρίμι χρησιμοποιείται ευρέως στα σούσι, σε σαλάτες, και σε πολλά άλλα πιάτα. Παρέχει μια προσιτή εναλλακτική λύση για τα πιο ακριβά θαλασσινά, όπως το καβούρι ή η γαρίδα, και έχει μια απαλή, γλυκιά γεύση που μπορεί να συμπληρώσει διάφορες γεύσεις.
Παρότι το σουρίμι δεν προσφέρει το ίδιο επίπεδο θρεπτικών συστατικών όπως το φρέσκο ψάρι, παραμένει μια ευέλικτη πρωτεΐνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές κουζίνες. Χρησιμοποιείται συχνά σε σούσι, σαλάτες, σούπες και πιάτα με ζυμαρικά.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της επεξεργασίας του, το σουρίμι μπορεί να περιέχει υψηλά επίπεδα αλατιού και άλλων προσθέτων. Επομένως, είναι καλό να γίνεται μέτρημένη κατανάλωση, ειδικά αν προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωση αλατιού.
Νέες συνταγές κάθε μέρα εδώ
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023