Υλικά
-
1 κιλόΒασιλοπούλα, χτένι, ή κιλότο
-
50 γρ
-
1 σκελίδα
-
10 γρ
-
-
-
-
300 mlγλυκό ή μαυροδάφνη
-
-
1
Οδηγίες
Φτιάχνουμε μοσχάρι ραγού με μανιτάρια που είναι εύκολο και γεμάτο γεύση!
Το κλασικό μοσχαράκι ραγού με μανιτάρια είναι ένα από τα αγαπημένα μου ιταλικά φαγητά όλων των εποχών, είναι πολύ απλό, εύκολο στη σύνθεση και απίστευτα νόστιμο!
Μπορεί να σιγοβράσει το πρωί της Κυριακής ενώ χαλαρώνετε και πίνετε τον καφέ σας πριν το ρίξετε πάνω από τα αγαπημένα σας ζυμαρικά. Κατάλληλο comfort food που είναι φτιαγμένο για να το απολαμβάνετε με όλη την οικογένεια.
Το ραγού γενικά είναι μια σάλτσα με βάση το κρέας που συνήθως αποτελείται από ψιλοκομμένα λαχανικά, κιμά και μαγειρεμένο σε υγρό όπως κρασί, ντομάτες ή ζωμό. Εμείς θα το κάνουμε με κόκκινο γλυκό κρασί.
Βήματα
1
Ok
|
Η ΕτοιμασίαΤο κρέας μπορεί να είναι οποιοδήποτε μέρος του μοσχαριού που μπαίνει σε κατσαρόλα όπως κιλότο, χτένι, βασιλοπούλα, σπάλα που έχει ίνες.! Μην προτιμήσετε το μοσχαρίσιο ποντίκι γιατί έχει αρκετό ζελέ! |
2
Ok
|
Σοτάρουμε τα υλικάΣε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας ώστε να έχουν ομοιόμορφο χρώμα. |
3
Ok
|
Βράζουμε το φαγητόΣβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ! |
4
Ok
|
Τελείωμα - ΣερβίρισμαΔοκιμάζουμε το φαγητό και αν είναι μαλακό και έτοιμο σβήνουμε τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα. |
5
Ok
|
Μυστικά για μοσχαράκι ραγούΔοκιμάστε για να πετύχετε την απόλυτη γεύση και να απογειώσετε τη συνταγή μοσχαράκι ραγού με μανιτάρια να ψήσετε τόσο αργά ώστε να περάσουν τουλάχιστον 2,5 ώρες στη φωτιά γιατί χρειάζεται χρόνο για να αναπτύξει όλες τις απίστευτες γεύσεις. Όσο περισσότερο σιγοβράσει τόσο καλύτερη θα είναι η γεύση και πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσετε μία φορά. Αν το κάνετε με αυτόν τον τρόπο μην το ξεχάσετε στη φωτιά. Βάλτε το μάτι της κουζίνας στο 2 ή το 3 και να θυμάστε ότι θα πρέπει να συμπληρώνετε με καυτό νερό ή ζωμό κάθε 30 περίπου λεπτά, μετά την πρώτη ώρα, για να μην μειωθεί υπερβολικά η σάλτσα και κολλήσει. Ένα φλυτζανάκι του Ελληνικού καφέ είναι αρκετό. |