0 0
Μοσχάρι ραγού με μανιτάρια και ζυμαρικά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
1 κιλό Βασιλοπούλα, χτένι, ή κιλότο
50 γρ
1 σκελίδα
10 γρ
300 ml γλυκό ή μαυροδάφνη
1

Nutritional information

520 cal
Θερμίδες
22 γρ
Λίπος
64 γρ
Πρωτεΐνες
14,4 γρ
Υδατάνθρακες

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Μοσχάρι ραγού με μανιτάρια και ζυμαρικά

Συνταγή για μοσχαράκι ραγού με μανιτάρια

Κουζίνα:

Απολαύστε την απόλυτη συνταγή για μοσχάρι ραγού με μανιτάρια: εύκολη, γεμάτη γεύση και τέλεια για οικογενειακά γεύματα. Ιδανική για κάθε εποχή

  • 01:45:00
  • Μερίδες 5
  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Share

Φτιάχνουμε μοσχάρι ραγού με μανιτάρια που είναι εύκολο και γεμάτο γεύση!

Το κλασικό μοσχαράκι ραγού με μανιτάρια είναι ένα από τα αγαπημένα μου ιταλικά φαγητά όλων των εποχών, είναι πολύ απλό, εύκολο στη σύνθεση και απίστευτα νόστιμο!

Μπορεί να σιγοβράσει το πρωί της Κυριακής ενώ χαλαρώνετε και πίνετε τον καφέ σας πριν το ρίξετε πάνω από τα αγαπημένα σας ζυμαρικά. Κατάλληλο comfort food που είναι φτιαγμένο για να το απολαμβάνετε με όλη την οικογένεια.

Το ραγού γενικά είναι μια σάλτσα με βάση το κρέας που συνήθως αποτελείται από ψιλοκομμένα λαχανικά, κιμά και μαγειρεμένο σε υγρό όπως κρασί, ντομάτες ή ζωμό. Εμείς θα το κάνουμε με κόκκινο γλυκό κρασί.

Βήματα

1
Ok

Η Ετοιμασία

Το κρέας μπορεί να είναι οποιοδήποτε μέρος του μοσχαριού που μπαίνει σε κατσαρόλα όπως κιλότο, χτένι, βασιλοπούλα, σπάλα που έχει ίνες.! Μην προτιμήσετε το μοσχαρίσιο ποντίκι γιατί έχει αρκετό ζελέ!
Κόβουμε το μοσχάρι σε μπουκιές, κόβουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, και το μαϊντανό!

2
Ok

Σοτάρουμε τα υλικά

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας ώστε να έχουν ομοιόμορφο χρώμα.
Προσθέτουμε στη συνέχεια το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κάρυ και το θυμάρι, σοτάρουμε για ακόμα τρία λεπτά στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι.

3
Ok

Βράζουμε το φαγητό

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ!
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ένα ποτήρι βραστό νερό, καλύπτουμε με το καπάκι την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 4 και αφήνουμε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 90λεπτά.

4
Ok

Τελείωμα - Σερβίρισμα

Δοκιμάζουμε το φαγητό και αν είναι μαλακό και έτοιμο σβήνουμε τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με ζυμαρικά της επιλογής μας.

5
Ok

Μυστικά για μοσχαράκι ραγού

Δοκιμάστε για να πετύχετε την απόλυτη γεύση και να απογειώσετε τη συνταγή μοσχαράκι ραγού με μανιτάρια να ψήσετε τόσο αργά ώστε να περάσουν τουλάχιστον 2,5 ώρες στη φωτιά γιατί χρειάζεται χρόνο για να αναπτύξει όλες τις απίστευτες γεύσεις.

Όσο περισσότερο σιγοβράσει τόσο καλύτερη θα είναι η γεύση και πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσετε μία φορά.

Αν το κάνετε με αυτόν τον τρόπο μην το ξεχάσετε στη φωτιά.

Βάλτε το μάτι της κουζίνας στο 2 ή το 3 και να θυμάστε ότι θα πρέπει να συμπληρώνετε με καυτό νερό ή ζωμό κάθε 30 περίπου λεπτά, μετά την πρώτη ώρα, για να μην μειωθεί υπερβολικά η σάλτσα και κολλήσει.

Ένα φλυτζανάκι του Ελληνικού καφέ είναι αρκετό.

Ευτυχία Κορδόνη

Στην κουζίνα από τα 12 παρακολουθούσα και βοηθούσα τη μαμά και τη γιαγιά μου

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Κοτόπουλο με ανανά, συνταγή για κοτόπουλοφιλέτο με ανανα
previous
Κοτόπουλο με ανανά: Η πιο γρήγορη συνταγή και τα μυστικά της
Featured Image
next
Γαλοπούλα γεμιστή από τον Άκη Πετρετζίκη με την πιο νόστιμη γέμιση
Κοτόπουλο με ανανά, συνταγή για κοτόπουλοφιλέτο με ανανα
previous
Κοτόπουλο με ανανά: Η πιο γρήγορη συνταγή και τα μυστικά της
Featured Image
next
Γαλοπούλα γεμιστή από τον Άκη Πετρετζίκη με την πιο νόστιμη γέμιση

Πρόσθεσε σχόλιο