Υλικά
-
2 Ψαρονέφρι - Χοιρινό φιλέτομεσαία
-
70g Βούτυροαγελάδος
-
60ml Κρέμα γάλακτοςπλήρης
-
150ml Ξύδι βαλσάμικο
-
2 κ. γλυκού Ζάχαρη
-
1 κ. γλυκού Πάπρικακαπνιστή
-
1 ποτήρι νερού Ρύζιτ. Αμερικής
-
2 ποτήρια Νερό
-
Αλάτι
Οδηγίες
Χρειάζεσαι μόλις 30 λεπτά χρόνο για να φτιάξεις αυτά τα πεντανόστιμα μενταγιόν ψαρονέφρι με βαλσάμικο και κρέμα γάλακτος. Είναι μία νόστιμη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις.
Γίνεται σε ένα μόνο σκεύος, έχει χαμηλό επίπεδο δυσκολίας, συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι και σίγουρα θα εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου.
Μπορεί να βγει σε ένα επίσημο τραπέζι ως ορεκτικό σε μικρές ποσότητες, αλλά και ως κύριο πιάτο με συνοδευτικό ρύζι.
Θα χρησιμοποιήσουμε φρέσκο ψαρονέφρι, που είναι το χοιρινό φιλέτο, το οποίο θα κόψουμε σε ροδέλες, εξού και ο χαρακτηρισμός των κομματιών αυτών ως μενταγιόν.
Το ψαρονέφρι είναι ένα μικρό, άπαχο και απίστευτα νόστιμο κομμάτι χοιρινού κρέατος ιδανικό για τηγάνι και ψήσιμο. Στο cookfast θα βρεις μερικές από τις πιο νόστιμες συνταγές με ψαρονέφρι
Το βαλσάμικο ξύδι θα προσθέσει την τέλεια ισορροπία οξύτητας σε αυτήν την υπέροχη κρεμώδη σάλτσα και το μόνο σίγουρο είναι πως θα σκουπίσεις από το πιάτο και την τελευταία σταγόνα της.
Βήματα
1
Ok
|
Φτιάχνουμε το ρύζιΣε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα δύο ποτήρια νερό μαζί με το ρύζι, ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το ρύζι να πιει όλο το νερό. |
2
Ok
|
Φτιάχνουμε το ψαρονέφριΚόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες πάχους ενός εκατοστού. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ψαρονέφρι, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Σβήνουμε με το ξύδι μπαλσάμικο και προσθέτουμε την πάπρικα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε το ψαρονέφρι να ψηθεί ώστε να μειωθεί το μπαλσάμικο και μόλις αρχίσει να σχηματίζει μία πηχτή σάλτσα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. |
3
Ok
|
Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με το ρύζι και περιχύνουμε με τη σάλτσα. |