0 0
Ψαρονέφρι με κρέμα γάλακτος και σάλτσα μπαλσάμικο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
2 Ψαρονέφρι - Χοιρινό φιλέτο μεσαία
70g Βούτυρο αγελάδος
60ml Κρέμα γάλακτος πλήρης
150ml Ξύδι βαλσάμικο
2 κ. γλυκού Ζάχαρη
1 κ. γλυκού Πάπρικα καπνιστή
1 ποτήρι νερού Ρύζι τ. Αμερικής
2 ποτήρια Νερό
Αλάτι

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ψαρονέφρι με κρέμα γάλακτος και σάλτσα μπαλσάμικο

Κουζίνα:

Η πιο εύκολη και γευστική συνταγή για ψαρονέφρι!

  • 40min
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

Share

Χρειάζεσαι μόλις 30 λεπτά χρόνο για να φτιάξεις αυτά τα πεντανόστιμα μενταγιόν ψαρονέφρι με βαλσάμικο και κρέμα γάλακτος. Είναι μία νόστιμη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις.
Γίνεται σε ένα μόνο σκεύος, έχει χαμηλό επίπεδο δυσκολίας, συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι και σίγουρα θα εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου.

Μπορεί να βγει σε ένα επίσημο τραπέζι ως ορεκτικό σε μικρές ποσότητες, αλλά και ως κύριο πιάτο με συνοδευτικό ρύζι.

Θα χρησιμοποιήσουμε φρέσκο ψαρονέφρι, που είναι το χοιρινό φιλέτο, το οποίο θα κόψουμε σε ροδέλες, εξού και ο χαρακτηρισμός των κομματιών αυτών ως μενταγιόν.

Το ψαρονέφρι είναι ένα μικρό, άπαχο και απίστευτα νόστιμο κομμάτι χοιρινού κρέατος ιδανικό για τηγάνι και ψήσιμο. Στο cookfast θα βρεις μερικές από τις πιο νόστιμες συνταγές με ψαρονέφρι

Το βαλσάμικο ξύδι θα προσθέσει την τέλεια ισορροπία οξύτητας σε αυτήν την υπέροχη κρεμώδη σάλτσα και το μόνο σίγουρο είναι πως θα σκουπίσεις από το πιάτο και την τελευταία σταγόνα της.

Βήματα

1
Ok

Φτιάχνουμε το ρύζι

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα δύο ποτήρια νερό μαζί με το ρύζι, ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το ρύζι να πιει όλο το νερό.
Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

2
Ok

Φτιάχνουμε το ψαρονέφρι

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες πάχους ενός εκατοστού.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ψαρονέφρι, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σβήνουμε με το ξύδι μπαλσάμικο και προσθέτουμε την πάπρικα και τη ζάχαρη.

Αφήνουμε το ψαρονέφρι να ψηθεί ώστε να μειωθεί το μπαλσάμικο και μόλις αρχίσει να σχηματίζει μία πηχτή σάλτσα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να πάρει ένα σοκολατί χρώμα.

3
Ok

Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με το ρύζι και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

prima

Στις κουζίνες από μικρή. Αγάπη για τη μαγειρική και τις νέες συνταγες

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
κοτ'οπουλο με κεφίρ - η συνταγή
previous
Τηγανιά κοτόπουλο με κεφίρ
Χοιρινό με κυδώνια
next
Χοιρινό με κυδώνια
κοτ'οπουλο με κεφίρ - η συνταγή
previous
Τηγανιά κοτόπουλο με κεφίρ
Χοιρινό με κυδώνια
next
Χοιρινό με κυδώνια

Πρόσθεσε σχόλιο