Η μαγειρική του καλοκαιριού δεν μας θέλει κλεισμένους στην κουζίνα. Η σχάρα ευνοεί την κοινωνικότητα, την αίσθηση της γιορτής, παρατείνει τη χαρά του φαγητού, λατρεύει τον καθαρό αέρα και εφαρμόζεται ακόμη και στο πιο μικρό μπαλκόνι.Καλωσήρθες στην κατηγορία “Συνταγές για Μαγείρεμα στα Κάρβουνα” του cookfast.gr!
Υπάρχουν πολλά φαγητά που μπορούν να γίνουν ακόμα πιο νόστιμα όταν τα μαγειρέψεις στα κάρβουνα. Από την κλασική χοιρινή μπριζόλα και τον λαχταριστό κοκορέτσι, μέχρι τα φρέσκα ψάρια και τα λαχανικά που απογειώνονται όταν ψήνονται στη σχάρα και από κάτω υπάρχουν κάρβουνα.
Τα παϊδάκια, η μοσχαρίσια μπριζόλα ή τα λουκάνικα, αποκτούν μια ανεπανάληπτη γευστική διάσταση όταν τις μαγειρέψεις στα κάρβουνα. Η γεύση του καπνού και η χρυσαφένια κρούστα που δημιουργείται είναι απλά ακαταμάχητες.
Αναζήτησε την αγαπημένη σου συνταγή, ακολούθησε τα απλά βήματα που προτείνουμε και απόλαυσε την μαγευτική εμπειρία του μαγειρέματος στα κάρβουνα.
Το σωστό ψήσιμο θέλει έμπειρο ψήστη, που θα έχει συγκεντρωμένα δίπλα του όλα τα απαραίτητα. Xρειάζονται ένας πάγκος ή μια επιφάνεια για τα μπολάκια και τις πιατέλες που θα υποδεχθούν τα ψητά. Mακριές τσιμπίδες και πιρούνες που κρατούν τα χέρια μακριά από τη φωτιά, μπολάκια για τις μαρινάδες με τις οποίες θα αλείφουμε το κρέας όσο ψήνεται, ειδικές βούρτσες για το άλειμμα, συρμάτινες σχάρες που διευκολύνουν το γύρισμα των κρεάτων και των λαχανικών αλλά και σχάρες σε σχήμα ψαριού. Aλουμινόχαρτο, γάντια φούρνου και συρμάτινα καλαμάκια για σουβλάκια με ξύλινη λαβή, που δεν ζεσταίνεται εύκολα. Πιο βολικά είναι τα μεγάλα σουβλάκια, που ψήνουν ταυτόχρονα έως και τρεις μερίδες. Xρήσιμος είναι και ένας φυσητήρας από αυτούς που λειτουργούν με μπαταρία.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023