0 0
Κοτόπουλο στη λαδόκολλα με δεντρολίβανο και κρέμα σκόρδου

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
Για την κρέμα σκόρδου
5 κεφάλια Σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
1 πρέζα Αλάτι
1 πρέζα Πιπέρι
Για το κοτόπουλο
1 τεμάχιο Κοτόπουλο
1 χυμό από ένα Πορτοκάλι
1, το χυμό και το ξύσμα Λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας Μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας Μέλι
125 ml Ελαιόλαδο
4 κλαδάκια Δεντρολίβανο
1 κεσεδάκι Γιαούρτι
Αλάτι
Πιπέρι

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Κοτόπουλο στη λαδόκολλα με δεντρολίβανο και κρέμα σκόρδου

Κουζίνα:

Κλασικό Κυριακάτικο φαγητό που μπορούμε να απολαύσουμε οικογενειακώς όποιο κομμάτι μάς αρέσει, στήθος ή μπούτι, χωρίς έριδες!

  • Μερίδες 4
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για την κρέμα σκόρδου

  • Για το κοτόπουλο

Οδηγίες

Share

Η συνταγή για “Κοτόπουλο στη λαδόκολλα με δεντρολίβανο και κρέμα σκόρδου” αποτελεί μια υπέροχη διαδικασία κουζινικής μαγείας, όπου τα αρώματα και οι γεύσεις συναντιούνται για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό γεύμα.

Πρόκειται για μια συνταγή για κοτόπουλο που συνδυάζει την παραδοσιακή μέθοδο ψησίματος στη λαδόκολλα με τη μοντέρνα γαστρονομική προσέγγιση. Το κοτόπουλο, προετοιμασμένο με προσεκτικά επιλεγμένα υλικά όπως το δεντρολίβανο, η μουστάρδα, το μέλι και η εκλεπτυσμένη κρέμα σκόρδου, προσφέρει μια έκρηξη γεύσης και αρωμάτων. Η διαδικασία αυτή ενισχύει την υφή και τη γεύση του κοτόπουλου, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει κάθε λάτρη της καλής κουζίνας.

Πάμε να το φτιάξουμε.

Βήματα

1
Ok

Ετοιμάζουμε την κρέμα σκόρδου

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Τοποθετούμε τα σκόρδα μέσα σε αλουμινόχαρτο ραντισμένα με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλισμένα με χοντρό αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσουν. Αλέθουμε τα σκόρδα καθαρισμένα και διατηρούμε τον πολτό τους στο ψυγείο. (Αυτό μπορούμε να το έχουμε κάνει και από την προηγούμενη ημέρα προκειμένου να μειώσουμε τον χρόνο μαγειρέματος.)

2
Ok

Ψήνουμε το κοτόπουλο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ρίχνουμε σε μπολ τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, την κρέμα σκόρδου, το λεμόνι, το πορτοκάλι, το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και να γίνουν σαν αλοιφή.

Πλένουμε το κοτόπουλο, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και το αλατοπιπερώνουμε καλά μέσα-έξω.
Αλείφουμε εσωτερικά με το γιαούρτι.
Αλείφουμε καλά το κοτόπουλο με την αλοιφή σκόρδου και το τυλίγουμε μέσα σε 4 λαδόκολες δένοντας με σπάγκο μαγειρικής.

Τοποθετούμε μέσα σε γάστρα ή ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο
Ανοίγουμε τη λαδόκολα, αφήνουμε να σταθεί για λίγο και σερβίρουμε το κοτόπουλο έτσι όπως είναι ή αφού το μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Μετά την προσεκτική προετοιμασία και το ψήσιμο, το Κοτόπουλο στη λαδόκολλα με δεντρολίβανο και κρέμα σκόρδου είναι έτοιμο για να σερβιριστεί.
Το κόβουμε στο τραπέζι.

3
Ok

Αντι για επίλογο

Το αποτέλεσμα είναι μια πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων που μετατρέπουν αυτή την συνταγή σε μια αληθινή γαστρονομική εμπειρία. Η λαδόκολλα εξασφαλίζει ότι το κοτόπουλο παραμένει ζουμερό και αρωματισμένο, ενώ η κρέμα σκόρδου προσθέτει μια πλούσια και έντονη γευστική νότα.
Είτε σερβίρεται σε ειδικές περιστάσεις είτε σε ένα οικογενειακό τραπέζι, αυτό το πιάτο αποτελεί την τέλεια απόδειξη ότι η απλότητα συναντά την κομψότητα στην κουζίνα.

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
γαλέος σκορδαλιά
previous
Γαλέος σκορδαλιά συνταγή
Αυθεντική ιταλική καρμπονάρα συνταγή
next
Αυθεντική καρμπονάρα συνταγή
γαλέος σκορδαλιά
previous
Γαλέος σκορδαλιά συνταγή
Αυθεντική ιταλική καρμπονάρα συνταγή
next
Αυθεντική καρμπονάρα συνταγή

Πρόσθεσε σχόλιο