0 0
Κουραμπιέδες η καλύτερη συνταγή – Παραδοσιακοί και τραγανοί

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

800 γρ μαλακό Αλεύρι
500 γρ Βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 ολόκληρο Αυγά
2 Κρόκος αυγού
500 γρ Ζάχαρη άχνη
250 γρ Αμύγδαλο
3 δοσεις Βανίλια
1 φλιτζάνι του καφέ Κονιάκ
1 κουταλάκι Σόδα

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Κουραμπιέδες η καλύτερη συνταγή – Παραδοσιακοί και τραγανοί

Κουζίνα:

Εύκολη συνταγή για κουραμπιέδες

  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Share

Οι κουραμπιέδες, είναι το γλυκό που συναντάς σε κάθε ελληνικό σπίτι κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Μαζί με τα μελομακάρονα αποτελούν σύμβολο των εορτών και διακρίνονται για την ξεχωριστή γεύση και την μοναδική υφή τους. Με την κατάλευκη εμφάνισή του, την τραγανή υφή και την έντονη γεύση του βουτύρου και της βανίλιας, οι κουραμπιέδες είναι αναπόσπαστο στοιχείο των χριστουγεννιάτικων γλυκών.

Η καταγωγή τους χάνεται στα βάθη των αιώνων, με τις ρίζες τους να ανάγονται στη Βυζαντινή εποχή, και πιθανώς ακόμη πιο πίσω. Οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες δεν είναι απλά ένα γλυκό, αλλά ένα κομμάτι της πολιτισμικής και γαστρονομικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Κάθε μπουκιά είναι γεμάτη ιστορία και παράδοση, αφού το γλυκό αυτό μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, φέρνοντας μαζί του αναμνήσεις και ιστορίες από το παρελθόν.

Μπορεί οι κουραμπιέδες της γιαγιάς να είναι… αξεπέραστοι, ωστόσο με τη συγκεκριμένη συνταγή θα αποδείξετε πως κι εσείς μπορείτε να εντυπωσιάσετε στην κουζίνα.

Φορέστε την ποδιά και ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε με τη ζαχαροπλαστική σας με τη συνταγή για τους καλύτερους κουραμπιέδες.

0/5 (0 Reviews)

Βήματα

1
Ok

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα

Ξεκινήστε ψήνοντας τα αμύγδαλα στο φούρνο για τα καβουρντίσετε. Στόχος είναι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα, απελευθερώνοντας τα αρώματα και τις γεύσεις ττους. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο για το τελικό άρωμα των κουραμπιέδων.

2
Ok

Φτιάχνουμε τη βάση του μίγματος

Βάλτε το βούτυρο, που έχετε αφήσει να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, στο μίξερ. Χτυπήστε το για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο και ελαφρύ. Η διαδικασία αυτή είναι σημαντική γιατί δημιουργεί τη βάση για την αφράτη υφή των κουραμπιέδων.

Συνεχίστε προσθέτοντας σταδιακά 100 γραμμαρια ζάχαρη άχνη στο μίξερ, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Χτυπήστε το μείγμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να γίνει εντελώς αφράτο και ελαφρύ. Το μυστικό για τους κουραμπιέδες είναι το πολύ καλό χτύπημα για να αφρατέψει το μίγμα. Μπορείτε να χτυπήσετε ακόμα 2-3 λεπτά. Η ζάχαρη άχνη να ξέρετε βοηθά στη δημιουργία μιας λείας και ομοιόμορφης υφής.

Προσθέστε το αυγό και τους κρόκους στο μείγμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Έπειτα, προσθέστε τη σόδα, τις βανίλιες και το κονιάκ. Το κονιάκ, εκτός από άρωμα, προσθέτει και μια επιπλέον υγρασία που είναι απαραίτητη για την υφή των κουραμπιέδων.

Στη συνέχεια, προσθέστε στο μείγμα τα ψημένα αμύγδαλα και σταδιακά το αλεύρι, ενώ σταματάτε το χτύπημα με το μίξερ. Η προσθήκη του αλευριού πάντα πρέπει να γίνεται σταδιακά για να αποφευχθεί η δημιουργία σβόλων.

3
Ok

Ζύμωμα με το χέρι

Στη συνέχεια, αρχίστε το ζύμωμα με τα χέρια. Φορέστε γάντια και ζυμώστε το μείγμα για λίγο μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά. Πλάστε το μείγμα σε μπαλάκια ή χρησιμοποιήστε κουπάτ για να δώσετε το επιθυμητό σχήμα.

4
Ok

Ψήσιμο στο φούρνο

Ψήστε τους κουραμπιέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-25 λεπτά. Ελέγξτε τακτικά για να μην υπερψηθούν.

5
Ok

Τελευταίο βήμα

Αφήστε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν για λίγο και στη συνέχεια ραντίστε τους ελαφρώς με ανθόνερο. Τέλος, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο για να απλωθεί ομοιόμορφα.

Σερβίρισμα

Αφήστε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν εντελώς. Τοποθετήστε τους σε μια πιατέλα και πασπαλίστε με επιπλέον ζάχαρη άχνη για επιπρόσθετη γευστική και οπτική απόλαυση.

6
Ok

Κλείσιμο

Έχετε πλέον το μυστικό και τη συνταγή για τους πιο αφράτους και αρωματικούς κουραμπιέδες. Αυτή η παραδοσιακή γιορτινή λιχουδιά θα γεμίσει το σπίτι σας με αρώματα βουτύρου, ζάχαρης και αμυγδάλου, φέρνοντας τη γλυκιά ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων σε κάθε μπουκιά. Μην ξεχνάτε να τους πασπαλίσετε αφειδώς με άχνη ζάχαρη, για να λάμψουν σαν χιονισμένο τοπίο.

Και αφού δοκιμάσετε τους κουραμπιέδες, μην διστάσετε να εξερευνήσετε και την αγαπημένη συνταγή για μελομακάρονα. Τα μελομακάρονα, με την υπέροχη γεύση τους και το αρωματικό σιρόπι, αποτελούν το τέλειο συνοδευτικό για τους κουραμπιέδες στο γιορτινό τραπέζι.

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Συνταγή για μελομακάρονα
previous
Συνταγή για μελομακάρονα
Ψητό κοτόπουλο με μαρινάδα από μέλι και λάιμ
next
Ψητό κοτόπουλο με μαρινάδα από μέλι και λάιμ
Συνταγή για μελομακάρονα
previous
Συνταγή για μελομακάρονα
Ψητό κοτόπουλο με μαρινάδα από μέλι και λάιμ
next
Ψητό κοτόπουλο με μαρινάδα από μέλι και λάιμ

Πρόσθεσε σχόλιο