0 0
Συνταγή για μελομακάρονα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

4 φλιτζάνια Ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι Ζάχαρη
1 φλυτζάνι χυμός Πορτοκάλι
1 φλιτζάνι του καφέ Κονιάκ
1 φλιτζάνι Σταχτόνερο
1 κουταλάκι του καφέ Κανέλα
2 κουταλάκια Σόδα
1 κουταλάκι ξύσμα Πορτοκάλι
2 κιλά Αλεύρι
Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι Μέλι
1 φλιτζάνι Ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι Νερό
Για το γαρνίρισμα
1/2 κιλό Καρύδια
1 κουταλάκι Κανέλα
1 κουταλιά Ζάχαρη

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Συνταγή για μελομακάρονα

Κουζίνα:

Μάθετε τα μυστικά για τέλεια, αρωματικά μελομακάρονα με μέλι, κανέλα και πορτοκάλι, και απολαύστε την χαρά της δημιουργίας του πιο αγαπημένου γιορτινού εδέσματος

  • 01:20:00
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για το σιρόπι

  • Για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

Share

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και φέτος είναι η χρονιά για να φτιάξεις τα δικά σου μελομακάρονα! Τόσο εύκολα όσο δεν φαντάζεσαι, θα γεμίσεις το σπίτι σου με μυρωδιές και απόλαυση….

Προερχόμενα από την πλούσια ελληνική παράδοση, τα μελομακάρονα δεν είναι απλώς ένα γλυκό, αλλά μια εμπειρία γεμάτη αρώματα και γεύσεις που μας ταξιδεύουν στις γιορτές και τις οικογενειακές στιγμές.

Η διαδικασία παρασκευής τους είναι μια τέχνη από μόνη της. Από το ζύμωμα της βάσης με το ελαιόλαδο, το πορτοκάλι και εκλεκτά αρωματικά μπαχαρικά, μέχρι το βάφτισμα στο μέλι και το γαρνίρισμα με καρύδια, κάθε βήμα είναι σημαντικό και μετατρέπει απλά υλικά σε ένα αξέχαστο γλυκό. Τα μελομακάρονα είναι σύμβολο της ελληνικής φιλοξενίας και παραδοσιακής κουζίνας, φέρνοντας στο νου εικόνες ζεστών σπιτιών και γεμάτων τραπεζιών.

Φτιάξτε τα δικά σας μελομακάρονα και γίνετε μέρος αυτής της μαγικής παράδοσης. Μην ανησυχείτε εάν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία στην παρασκευή γλυκών. Η συνταγή μας είναι εύκολη στην εκτέλεση και περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες και συμβουλές για να εξασφαλίσετε την επιτυχία σας.

Βήματα

1
Ok

Χτυπάμε επί τρία λεπτά το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το σταχτόνερο, τη σόδα διαλυμένη, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το αλεύρι. Κατόπιν ζυμώνουμε το μείγμα, το πλάθουμε και ψήνουμε επί 35΄ στους 200 βαθμούς.

Βάζουμε το σιρόπι να βράσει, και μόλις βράσει, κυλάμε πάνω τα μελομακάρονα και γαρνίρουμε. Προσοχή! Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και τα μελομακάρονα καυτά

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Μελιτζάνες παπουτσάκια
previous
Μελιτζάνες Παπουτσάκια – Συνταγή
κουραμπιεδες συνταγη
next
Κουραμπιέδες η καλύτερη συνταγή – Παραδοσιακοί και τραγανοί
Μελιτζάνες παπουτσάκια
previous
Μελιτζάνες Παπουτσάκια – Συνταγή
κουραμπιεδες συνταγη
next
Κουραμπιέδες η καλύτερη συνταγή – Παραδοσιακοί και τραγανοί

Πρόσθεσε σχόλιο