0 0
Ψητό κοτόπουλο με μαρινάδα από μέλι και λάιμ

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

2 κιλά χωρίς κόκαλο Κοτόπουλο
1 κουταλάκι του γλυκού Πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι μπορείτε να βάλετε και Αλάτι kosher
1/4 κουταλάκι Πάπρικα ή πιπέρι καγιεν
2 κουταλιές της σούπας Μέλι
2 το χυμό Λάιμ
ξύσμα από 2 Λάιμ
75ml Ελαιόλαδο

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ψητό κοτόπουλο με μαρινάδα από μέλι και λάιμ

Κουζίνα:
  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Share

Καλώς ήρθατε στον κόσμο των γαστρονομικών απολαύσεων, όπου η απλότητα συναντά τη λεπτότητα και την κομψότητα. Στε αυτή τη συνταγή, ετοιμάζουμε ένα πιάτο που θα ανανεώσει τον γαστρονομικό σας ορίζοντα και θα προσθέσει μία εξωτική πινελιά στην καθημερινή σας μαγειρική. Μιλάμε για το ψητό κοτόπουλο με μαρινάδα από μέλι και λάιμ, ένα πιάτο που συνδυάζει τη γλυκύτητα του μελιού με το ξινό και δροσερό άρωμα του λάιμ, δημιουργώντας μία αρμονία γεύσεων.

Τι πιο καλό για το Σαββατοκύριακο, από το να γεμίσετε το τραπέζι σας με ψητό κοτόπουλο; Είτε προτιμήσετε να ανάψετε κάρβουνα (αν το επιτρέπει και ο καιρός) είτε αν τελικά επιλέξετε τον φούρνο σας, το ψητό κοτόπουλο με λάιμ και μέλι, θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους! Η μαγεία αυτού του πιάτου δεν βρίσκεται μόνο στην τελική γεύση, αλλά και στη διαδικασία προετοιμασίας του. Η μαρινάδα με μέλι και λάιμ είναι αυτή που δίνει στο κοτόπουλο την υπέροχη, ανάλαφρη γεύση και το καθιστά όχι μόνο ένα νόστιμο, αλλά και ένα οπτικά ελκυστικό πιάτο.

Ακολουθήστε τη συνταγή καθώς αναλύουμε βήμα-βήμα τη διαδικασία προετοιμασίας, προσφέροντας σας συμβουλές και μυστικά για να εξασφαλίσετε την τέλεια γεύση και παρουσίαση. Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε ένα πιάτο που θα γίνει αναπόσπαστο μέρος των γαστρονομικών σας πειραματισμών και θα ενθουσιάσει τους αγαπημένους σας.

Βήματα

1
Ok

Μαρινάρουμε το κοτόπουλο

Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε όλα τα υλικά σας, εκτός από το κοτόπουλο. Ανακατέψτε καλά, αλλά ελαφρά, ώστε να συνδυαστούν πάρα πολύ καλά. Στη συνέχεια «βυθίστε» τα κομμάτια από το κοτόπουλο στο μείγμα. Αφήστε τα μέσα πάρα πολλή ώρα ή τοποθετείστε τα μέσα σε μια ειδική σακούλα με τρόφιμα, σφραγίστε την καλά και αφήστε τη ολόκληρο το βράδυ στο ψυγείο.

2
Ok

Ψήσιμο

Για το ψήσιμο, μπορείτε να επιλέξετε είτε το άναμμα κάρβουνων, είτε το φούρνο σας ή ακόμα και το τηγάνι σας. Φροντίστε, η θερμοκρασία να είναι από μέτρια έως υψηλή.

Ψήστε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να δείτε πως είναι καλά ψημμένο (αλλά θα πρέπει να έχει «κρατήσει» τους χυμούς του).
Βγάλτε τα από τη φωτιά και σερβίρετε. Είστε έτοιμοι!

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
κουραμπιεδες συνταγη
previous
Κουραμπιέδες η καλύτερη συνταγή – Παραδοσιακοί και τραγανοί
Βερμιτσέλι με σάλτσα και κυδώνια
next
Βερμιτσέλι ή σπαγγέτι με κυδώνια και σάλτσα
κουραμπιεδες συνταγη
previous
Κουραμπιέδες η καλύτερη συνταγή – Παραδοσιακοί και τραγανοί
Βερμιτσέλι με σάλτσα και κυδώνια
next
Βερμιτσέλι ή σπαγγέτι με κυδώνια και σάλτσα

Πρόσθεσε σχόλιο