Υλικά
-
4 φλιτζάνια Ελαιόλαδο
-
1 φλιτζάνι Ζάχαρη
-
1 φλυτζάνι χυμός Πορτοκάλι
-
1 φλιτζάνι του καφέ Κονιάκ
-
1 φλιτζάνι Σταχτόνερο
-
1 κουταλάκι του καφέ Κανέλα
-
2 κουταλάκια Σόδα
-
1 κουταλάκι ξύσμα Πορτοκάλι
-
2 κιλά Αλεύρι
-
Για το σιρόπι
-
1 φλιτζάνι Μέλι
-
1 φλιτζάνι Ζάχαρη
-
1,5 φλιτζάνι Νερό
-
Για το γαρνίρισμα
-
1/2 κιλό Καρύδια
-
1 κουταλάκι Κανέλα
-
1 κουταλιά Ζάχαρη
Οδηγίες
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και φέτος είναι η χρονιά για να φτιάξεις τα δικά σου μελομακάρονα! Τόσο εύκολα όσο δεν φαντάζεσαι, θα γεμίσεις το σπίτι σου με μυρωδιές και απόλαυση….
Προερχόμενα από την πλούσια ελληνική παράδοση, τα μελομακάρονα δεν είναι απλώς ένα γλυκό, αλλά μια εμπειρία γεμάτη αρώματα και γεύσεις που μας ταξιδεύουν στις γιορτές και τις οικογενειακές στιγμές.
Η διαδικασία παρασκευής τους είναι μια τέχνη από μόνη της. Από το ζύμωμα της βάσης με το ελαιόλαδο, το πορτοκάλι και εκλεκτά αρωματικά μπαχαρικά, μέχρι το βάφτισμα στο μέλι και το γαρνίρισμα με καρύδια, κάθε βήμα είναι σημαντικό και μετατρέπει απλά υλικά σε ένα αξέχαστο γλυκό. Τα μελομακάρονα είναι σύμβολο της ελληνικής φιλοξενίας και παραδοσιακής κουζίνας, φέρνοντας στο νου εικόνες ζεστών σπιτιών και γεμάτων τραπεζιών.
Φτιάξτε τα δικά σας μελομακάρονα και γίνετε μέρος αυτής της μαγικής παράδοσης. Μην ανησυχείτε εάν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία στην παρασκευή γλυκών. Η συνταγή μας είναι εύκολη στην εκτέλεση και περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες και συμβουλές για να εξασφαλίσετε την επιτυχία σας.
Βήματα
1
Ok
|
Χτυπάμε επί τρία λεπτά το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το σταχτόνερο, τη σόδα διαλυμένη, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το αλεύρι. Κατόπιν ζυμώνουμε το μείγμα, το πλάθουμε και ψήνουμε επί 35΄ στους 200 βαθμούς. Βάζουμε το σιρόπι να βράσει, και μόλις βράσει, κυλάμε πάνω τα μελομακάρονα και γαρνίρουμε. Προσοχή! Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και τα μελομακάρονα καυτά |