0 0
Μελιτζάνες Παπουτσάκια – Συνταγή

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
3 κατά προτίμηση φλάσκες
400g
1 ψιλοκομμένο
2 τριμμένες στον τρίφτη
1 ξυλάκι
4 κόκκους
2 σκελίδες ψιλοκομμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
2 κ. σούπας
2 κ. σούπας
500ml κατά προτίμηση πλήρες
100g τριμμένο

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Μελιτζάνες Παπουτσάκια – Συνταγή

Κουζίνα:

Οι μελιτζάνες παπουτσάκια είναι μια εμπειρία γεύσης που σε ταξιδεύει στην παράδοση, τοποθετώντας την ελληνική κουζίνα σε ένα πιάτο.

  • 01:50:00
  • Μερίδες 3
  • Μέτρια

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Οδηγίες

Share

Φαντάσου να κάθεσαι σε ένα παραδοσιακό ελληνικό τραπέζι, μπροστά σε ένα πιάτο με χρυσαφένιες, ψητές μελιτζάνες, γεμιστές με πλούσιο κιμά, και από πάνω λαχταριστή βελούδινη μπεσαμέλ. Καθώς κόβεις την πρώτη μπουκιά ανακαλύπτεις τη μείξη των αρωματικών μπαχαρικών και του χορταστικού κιμά, που σε συνδυασμό με το γευστικό πλούτο της μελιτζάνας, δημιουργούν μια αναπάντεχη αρμονία.

Οι μελιτζάνες παπουτσάκια δεν είναι απλά ένα φαγητό, είναι μια εμπειρία, μια γαστρονομική απόλαυση, ένα πάντρεμα της παράδοσης με τη σύγχρονη γεύση.

Αυτό το πιάτο συνδυάζει την απαλότητα της μελιτζάνας, τη γεύση του κιμά και την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ σε έναν αρμονικό συνδυασμό που αγγίζει όλες τις αισθήσεις. Είναι η τέλεια συνταγή για εκείνες τις ημέρες που θέλεις να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου ή απλά να καλομαγειρέψεις για τον εαυτό σου.

Αν η περιγραφή σε κάνει να αισθάνεσαι πείνα και να αναρωτιέσαι για το πώς μπορείς να μαγειρέψεις τα πιο νόστιμα παπουτσάκια μελιτζάνας, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Κάτω από αυτό το κείμενο, θα βρεις μια λεπτομερή συνταγή που θα σε οδηγήσει βήμα προς βήμα στη δημιουργία ενός νόστιμου πιάτου. Διάβασε, ετοιμάσου και αφέσου στην απόλαυση του φαγητού που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις!

Μελιτζάνες παπουτσάκια συστατικά

Κύρια Συστατικά

Για τις μελιτζάνες παπουτσάκια τα βασικά συστατικά είναι:

  • Μελιτζάνες
  • Κιμάς
  • Μπεσαμέλ

Πώς να επιλέξεις τις μελιτζάνες

Η επιλογή της σωστής μελιτζάνας είναι κρίσιμη. Επίλεξε μελιτζάνες φλάσκες που είναι σφριγηλές και βαριές για το μέγεθός τους με συμπαγή οβάλ καρπό.

Ο κιμάς

Για τις μελιτζάνες παπουτσάκια χρησιμοποιούμε αυστηρά και μόνο μοσχαρίσιο κιμά. Να προτιμήσεις άπαχο κιμά ο οποίος να είναι περασμένος δύο φορές από τη μηχανή.

Η μπεσαμέλ

Η μπεσαμέλ είναι ένα κεντρικό συστατικό που εμπλουτίζει τη συνταγή, προσθέτοντας γεύση, υφή, εμφάνιση, και διατροφικά οφέλη. Είναι αυτό που κάνει το πιάτο πιο ιδιαίτερο και νόστιμο.

0/5 (0 Reviews)

Βήματα

1
Ok

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Βήμα 1: Ξεπίκρισμα μελιτζανανών:

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος.
  2. Χαράζουμε ελαφρά τη σάρκα τους με ένα μαχαίρι.
  3. Αλατίζουμε γενναιόδωρα τις μελιτζάνες, και από τις δύο πλευρές.
  4. Τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για 30-60 λεπτά, να ξεπικρίσουν.

Βήμα 2: Ψήσιμο μελιτζανανών:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σκουπίζουμε τις μελιτζάνες από το αλάτι και τα υγρά που έχουν βγάλει.
  3. Τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε για 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
2
Ok

ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει.
  3. Ρίξτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  4. Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τη ρίγανη, την πάπρικα, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη γέμιση να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά, με ανοιχτό καπάκι, ώσπου να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά της.
  6. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τη γέμιση να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσετε.
3
Ok

ΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

  1. Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
  2. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  3. Ρίξτε το γάλα σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για να μην σβολιάσει η κρέμα.
  4. Αφήστε την κρέμα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.
  5. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  6. Προσθέστε το τριμμένο τυρί και μπόλικο πιπέρι.
  7. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί.
4
Ok

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ

Ψήσιμο

  1. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά.
  2. Καλύπτουμε με την μπεσαμέλ.
  3. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

prima

Στις κουζίνες από μικρή. Αγάπη για τη μαγειρική και τις νέες συνταγες

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Σπανακόρυζο
previous
Σπανακόρυζο
Συνταγή για μελομακάρονα
next
Συνταγή για μελομακάρονα
Σπανακόρυζο
previous
Σπανακόρυζο
Συνταγή για μελομακάρονα
next
Συνταγή για μελομακάρονα

Πρόσθεσε σχόλιο