Μιλώντας για πίτσα, το αλεύρι τύπου 00 είναι ένας από τους ήρωες πίσω από τη σκηνή που παρέχει την τέλεια υφή και απόδοση που θέλουμε σε μια πίτσα.
Το αλεύρι τύπου 00, γνωστό και ως αλεύρι για πίτσα, είναι ένα εξαιρετικά λεπτό αλεύρι που παρασκευάζεται από σκληρό σιτάρι. Το “00” αναφέρεται στη λεπτότητα της άλεσης του αλευριού, η οποία είναι η πιο λεπτή διαθέσιμη.
Αυτό το αλεύρι είναι ιδανικό για ζύμη πίτσας επειδή έχει υψηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη, το οποίο δημιουργεί μια ελαστική και ανθεκτική ζύμη. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την παρασκευή της παραδοσιακής Ιταλικής πίτσας, η οποία έχει μια λεπτή, αλλά ελαφρώς τραγανή βάση.
Για να φτιάξεις την καλύτερη ζύμη πίτσας με αλεύρι τύπου 00, θα χρειαστείτς νερό, μαγιά, αλάτι και λίγο ελαιόλαδο, εκτός από το αλεύρι. Θα πρέπει να αναμίξεις τα συστατικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς κολλώδης ζύμη, και στη συνέχεια να την αφήσεις να ξεκουραστεί για τουλάχιστον δύο ώρες.
Το να χρησιμοποιήσεις αλεύρι τύπου 00 για τη ζύμη της πίτσας σας μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ μιας καλής πίτσας και μιας εξαιρετικής πίτσας. Με την κατάλληλη προετοιμασία και χρήση αυτού του αλευριού, μπορείς να απολαύσεις την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία πίτσας στο σπίτι.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023