Η αντζούγια (Acciughe sotto sale in Italiano) είναι ένα παραδοσιακό προϊόν της ιταλικής κουζίνας, ιδιαίτερα δημοφιλές στην περιοχή της Λιγουρίας. Είναι είναι ο γνωστός παστός γαύρος.
Από τη στιγμή που οι γαύροι αλατίζονται και αφήνονται να παραμείνουν στο αλάτι για μερικές ημέρες, ξεκινάει μια διαδικασία ζύμωσης που αφυδατώνει τα ψάρια. Μετά από αυτήν τη διαδικασία, τα ψάρια μπορούν να διατηρηθούν για πολλούς μήνες.
Η αντζούγια έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να προσθέσει ένα βαθύ χαρακτήρα σε διάφορα πιάτα. Χρησιμοποιείται συχνά ως βάση για σάλτσες, όπως το παραδοσιακό πιάτο “Bagna Cauda”με καταγωγή από την Προβηγκία της Γαλλίας και δημοφιλές στο Πιεμόντε της Ιταλίας από τον 16ο αιώνα., που είναι μια σάλτσα από αντζούγια, σκόρδο και ελαιόλαδο. Επίσης, χρησιμοποιείται σε μακαρονάδες και πίτσες, ενώ αποτελεί εξαιρετικό μεζέ που συνοδεύει τη φασολάδα και όλα τα όσπρια.
Πολλοί άνθρωποι έχουν ενσωματώσει τον παστό γαύρο στην καθημερινή τους κουζίνα, εξερευνώντας νέες γεύσεις και ανακαλύπτοντας νέους τρόπους για να εμπλουτίσουν τα πιάτα τους με αυτήν την ιδιαίτερη γεύση.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023