0 0
Steak Tartare – Συνταγή για Στέικ ταρτάρ

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
100 γρ Κιμάς μοσχαρίσιος
1 Αυγά
2 Αγγουράκι τουρσί
3 Αντζούγια
5 φύλλα Μαϊντανός
1 κουταλάκι του γλυκού Μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού Worcestershire σος
1 Κρεμμύδι ξερό
1 κουταλάκι του γλυκού Κάπαρη
Πιπέρι
Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού Κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού Ξύδι
2-3 σταγόνες Ταμπάσκο
1 κουταλάκι του γλυκού Ηλιέλαιο

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Steak Tartare – Συνταγή για Στέικ ταρτάρ

Κουζίνα:

Στέικ ταρτάρ συνταγή. Ανακαλύψτε την τέχνη του Steak Tartare: Ένα κλασικό γαλλικό πιάτο με ωμό κρέας, πλούσιο σε γεύση και ιστορία.

  • Μερίδες 2
  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Share

Το Steak Tartare, μια εξαιρετική γαστρονομική περιπέτεια που αντιπροσωπεύει την κορύφωση της γαλλικής κουζίνας, διατηρεί τη δημοτικότητά του ανά τους αιώνες και επεκτείνεται πέρα από τα σύνορα, κατακτώντας τις κουζίνες ευρωπαϊκών χωρών. Αυτό το παραδοσιακό πιάτο, που σερβίρεται ωμό, αποτελεί μια γευστική πρόκληση, φέρνοντας στο προσκήνιο την ανάγκη για υψηλή ποιότητα πρώτων υλών. Η επιλογή του κρέατος, είτε πρόκειται για μοσχάρι είτε για άλογο, και η εκλεκτική χρήση συνοδευτικών υλικών όπως το αυγό, τα αγγουράκια τουρσί, οι αντζούγιες και το κονιάκ, μετατρέπουν αυτό το πιάτο σε μια εμπειρία που ξεπερνά την απλή γευστική απόλαυση, προσκαλώντας σε μια γαστρονομική ανακάλυψη που συνδυάζει τέχνη και παράδοση.

Επειδή το φαγητό τρώγεται ωμό, πρέπει να προσέξουμε πολύ την ποιότητα των πρώτων υλών (κυρίως του κρέατος που δεν τηγανίζεται, ούτε ψήνεται).

0/5 (0 Reviews)

Βήματα

1
Ok

Φτιάχνουμε το Στέικ ταρτάρ

  1. Προετοιμασία του κρέατος: Ξεκινήστε με την προετοιμασία του κρέατος. Αφαιρέστε τυχόν λίπη και διασφαλίστε ότι το κρέας είναι φρέσκο και υψηλής ποιότητας. Αλέστε το κρέας δύο φορές για να είναι πιο λεπτό και ομοιόμορφο.
  2. Προετοιμασία συνοδευτικών: Ψιλοκόψτε τις παστές αντζούγιες, τα αγγουράκια τουρσί, τον μαϊντανό και την κάππαρη. Ετοιμάστε τα υλικά αυτά και κρατήστε τα στην άκρη.
  3. Ετοιμασία μαρινάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τον κρόκο του αυγού και το σπορέλαιο. Χτυπήστε ελαφρώς για να ενωθούν. Προσθέστε τη μουστάρδα και ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθήκη υγρών: Ενσωματώστε στο μείγμα το κονιάκ, το ξύδι και τις σταγόνες ταμπάσκο ανάλογα με το πόσο καυτερό το προτιμάτε. Ακολουθήστε με τη σος Worcestershire, αλατοπιπερώνοντας κατά βούληση.
  5. Προσθήκη στερεών υλικών: Ανακατέψτε στο μπολ την ψιλοκομμένη κάπαρη, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα αγγουράκια τουρσί και τον μαϊντανό.
  6. Ενσωμάτωση κρέατος: Προσθέστε το αλεσμένο κρέας στο μείγμα και ανακατέψτε καλά, εξασφαλίζοντας ότι το κρέας ενσωματώνεται πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Πλάσιμο: Δώστε στο μείγμα το επιθυμητό σχήμα, συνήθως στρογγυλό, και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.
  8. Γαρνίρισμα: Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο επιπλέον ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό πάνω στο τελικό πιάτο για επιπλέον γεύση και διακόσμηση.
  9. Σερβίρισμα: Το Steak Tartare σερβίρεται συνήθως αμέσως, συνοδεύοντας το με φρέσκο ψωμί ή τοστ.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα έχετε ένα εκλεπτυσμένο και γευστικό Steak tartare, έτοιμο να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με την πλούσια γεύση και την υψηλή ποιότητα των υλικών.

2
Ok

Το στέικ ταρτάρ δεν είναι απλώς ένα πιάτο· είναι μια δήλωση γαστρονομικής εκλεπτυσμένης απόλαυσης που αντέχει στον χρόνο. Μέσα από την προσεκτική επιλογή και επεξεργασία των πρώτων υλών, το πιάτο αυτό αναδεικνύει την αξία της ποιότητας και της αυθεντικότητας στην κουζίνα. Η απόλαυση ενός τέτοιου διαχρονικού και πολιτισμικά φορτισμένου πιάτου είναι ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, μια εμπειρία που συνδέει τον σύγχρονο γαστρονόμο με τις παραδοσιακές γαστρονομικές αξίες που έχουν διαμορφώσει την ευρωπαϊκή κουζίνα. Κάθε μπουκιά είναι μια υπενθύμιση της τέχνης της καλής μαγειρικής, της σημασίας της προσοχής στη λεπτομέρεια και της αγάπης για τη γεύση.
Δοκιμάστε το

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
ντολμαδάκια γιαλαντζί συνταγή
previous
Ντολμαδάκια γιαλαντζί της γιαγιάς στο φούρνο
μπολονεζ
next
Αυθεντική Μπολονέζ: Ιταλική συνταγή για μακαρόνια μπολονέζ
ντολμαδάκια γιαλαντζί συνταγή
previous
Ντολμαδάκια γιαλαντζί της γιαγιάς στο φούρνο
μπολονεζ
next
Αυθεντική Μπολονέζ: Ιταλική συνταγή για μακαρόνια μπολονέζ

Πρόσθεσε σχόλιο