Το χοντρό σιμιγδάλι είναι ένα είδος αλεσμένου σιταριού που είναι χονδρότερο από το κοινό αλεύρι. Χρησιμοποιείται σε διάφορες κουζίνες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Μεσογειακής κουζίνας και Μεσανατολικών κουζινών.
Το χοντρό σιμιγδάλι χρησιμοποιείται σε παρασκευές όπως το κους-κους, η πολέντα και διάφορες συνταγές για γλυκά, όπως ο σιμιγδαλένιος χαλβάς . Επίσης, είναι βασικό συστατικό σε πολλά ζυμαρικά, όπως οι ιταλικές πάστες και οι ανατολίτικες μακαρούνες.
Παρά τη χονδρή υφή του, το σιμιγδάλι δίνει ζημιές που μπορούν να μαγειρευτούν με μία ποικιλία τρόπων.
Ως πηγή σιταριού, το σιμιγδάλι περιέχει αρκετές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β, του σιδήρου και του μαγνησίου. Επίσης, περιέχει πρωτεΐνες και διαιτητικές ίνες, καθιστώντας το μια υγιεινή επιλογή για ένα ποικιλόμορφο διατροφικό σχέδιο.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023