Οι φακές είναι ένα είδος όσπριου που χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, ιδίως στην ελληνική κουζίνα. Είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, ινών και αρκετών σημαντικών βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.
Στην κουζίνα οι φακές μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους. Μπορούν να σερβίρονται ως κύριο πιάτο, συχνά ως σούπα φακές, ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συστατικό σε σαλάτες. Στην Ελλάδα, μια πολύ δημοφιλής συνταγή είναι το φακόρυζο, που είναι ένα πιάτο φακές μαγειρεμένες με ρύζι. Στο cookfast θα βρεις τις καλύτερες συνταγές για φακές.
Οι φακές είναι πολύ θρεπτικές, καθώς περιέχουν υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης, ινών, φολικού οξέος και σιδήρου. Η κατανάλωσή τους μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της αναιμίας και συνιστάται η κατανάλωση τους σε εβδομαδιαία βάση. Επίσης, περιέχουν επαρκείς ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β και αποτελούν μια καλή πηγή μεταλλικών στοιχείων όπως μαγνήσιο, κάλιο και ψευδάργυρος.
Οι φακές είναι χαμηλές σε λιπαρά και δεν περιέχουν χοληστερόλη, γεγονός που τις καθιστά ιδανική επιλογή για υγιεινή διατροφή. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ίνες μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του επιπέδου σακχάρου στο αίμα και στην προώθηση της καλής λειτουργίας του εντέρου.
Οι φακές είναι ένα θρεπτικό, ευέλικτο και νόστιμο όσπριο που μπορεί να αποτελέσει μια πολύτιμη προσθήκη στη διατροφή σου. Είναι επισης το αγαπημένο όσπριο των παιδιών και όσων αναζητούν βίγκαν συνταγές.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023