Το καλαμάρι ένα από τα πιο δημοφιλή θαλασσινά. Ανακάλυψε την ομορφιά, την πολυπλοκότητα και τη θρεπτική αξία του καλαμαριού, ενός πραγματικού θησαυρού της θάλασσας..
Το καλαμάρι είναι ένα μαλακόστρακο που ανήκει στην οικογένεια των κεφαλοπόδων, παρέα με τα χταπόδια και την σουπιά. Πολλοί το μπερδεύουν με το θράψαλο όμως υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. Το καλαμάρι είναι ένας νόστιμος μεζές ιδανικός για να το απολαμβάνεις σε παραδοσιακά ταβερνάκια δίπλα στην θάλασσα το καλοκαίρι.
Είναι επίσης ένας θρεπτικός θησαυρός. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, που είναι απαραίτητες για την κατασκευή και την ανάπτυξη των μυών, ενώ περιέχει βιταμίνη Β12, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Επιπλέον, το καλαμάρι περιέχει σημαντικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως σίδηρο, φώσφορο και ψευδάργυρο, απαραίτητα για την ενέργεια και την γενική ευεξία. Τέλος, η σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα του σε λιπαρά και θερμίδες κάνει το καλαμάρι μια ιδανική επιλογή για την διατροφή σου, αν θέλεις να διατηρήσεις ή να επιτύχεις έναν υγιή τρόπο ζωής.
Έτσι, την επόμενη φορά που θα βρεθείς μπροστά σε ένα πιάτο καλαμαριού, γνώριζε ότι δεν απολαμβάνεις μόνο ένα νόστιμο γεύμα, αλλά και ένα γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία συμβάλλουν στην καλή σου υγεία.
Μπορείς επίσης να ανακαλύψεις μοναδικές συνταγές με καλαμάρι.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023