0 0
Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
1 κιλό Καλαμάρι
8 κουταλιές της σούπας νυχάκι Ρύζι
1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι ξερό
4 κομμένες στο χοντρό τρίφτη Ντομάτα
1 ματσάκια ψιλοκομμένο Μαϊντανός
2 σκελίδες Σκόρδο
1 ποτήρι Λευκό κρασί
50 ml Ελαιόλαδο
2 κλωνάρια ψιλοκομμένο Άνηθος
1 πρέζα Αλάτι
1 πρέζα Πιπέρι

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι

Κουζίνα:

Ανακαλύψτε την παραδοσιακή συνταγή για γεμιστά καλαμάρια με ρύζι, ένα λαχταριστό πιάτο που συνδυάζει θαλασσινές γεύσεις με αρωματικά μυρωδικά

  • Μερίδες 4
  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Share

Τα γεμιστά καλαμαράκια με ρύζι είναι ένα λαχταριστό πιάτο, που συνδυάζει την θαλασσινή γεύση με την πλούσια υφή του ρυζιού. Το πιάτο αυτό, παραδοσιακό στις παράκτιες περιοχές της Μεσογείου και φυσικά της Ελλάδας, αποτελεί μια εκπληκτική επιλογή τόσο για καθημερινό γεύμα όσο και για ειδικές περιστάσεις πχ κατά τη Μεγάλη Σαρακοστή αφού είναι ένα νηστίσιμο φαγητό. Η μαγειρική διαδικασία της συνταγής καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι είναι μια τέχνη από μόνη της, απαιτώντας προσοχή στη λεπτομέρεια και αγάπη στο μαγείρεμα. Με τη χρήση φρέσκων καλαμαριών, αρωματικών μυρωδικών, όπως ο μαϊντανός και ο άνηθος, και την προσθήκη ζωμού ψαριού, αυτό το πιάτο μεταμορφώνεται σε μια γαστρονομική απόλαυση.

Τα φρέσκα καλαμάρια είναι απαραίτητα

Η προετοιμασία των γεμιστών καλαμαριών ξεκινά με την επιλογή των καλύτερων και πιο φρέσκων υλικών. Φρέσκα καλαμαράκια, προσεκτικά καθαρισμένα και μαγειρεμένα στην κατάλληλη θερμοκρασία, είναι το κλειδί για την επιτυχία του πιάτου. Το ρύζι, απαλά σοταρισμένο με τα κομματάκια των κεφαλιών των καλαμαριών και εμπλουτισμένο με μυρωδικά, δημιουργεί μια γεμάτη και πλούσια γεύση, ενώ το λευκό κρασί προσδίδει μια αισθησιακή ισορροπία στο μείγμα.

Πώς γεμίζουμε τα καλαμάρια με ρύζι

Η διαδικασία του γεμίσματος και του ψησίματος των καλαμαριών είναι ένας συνδυασμός τεχνικής και υπομονής. Τα καλαμάρια γεμίζονται προσεκτικά, εξασφαλίζοντας ότι το ρύζι θα παραμείνει εντός κατά το ψήσιμο, ενώ η ήπια θερμοκρασία και η σταθερή υγρασία μέσα στην κατσαρόλα εγγυώνται ένα απαλό και ζουμερό αποτέλεσμα. Το τελικό πιάτο θα σας ικανοποιήσει.

Βήματα

1
Ok

Διαδικασία

  1. Προετοιμασία των Υλικών:
    • Ψιλοκόψτε τα κεφάλια από τα καλαμαράκια και κρατήστε τα υπόλοιπα μέρη για τη γέμιση.
    • Περάστε τις ντομάτες από το χοντρό τρίφτη
    • Ψιλοκόψτε τον άνηθο και το μαϊντανό
  2. Σοτάρισμα των κεφαλιών από τα καλαμαράκια:
    • Βάλτε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κομματάκια των κεφαλιών για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να ροδίσουν.
  3. Προσθήκη ρυζιού και μυρωδικών:
    • Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατέψτε μέχρι να αχνιστεί καλά.
    • Ρίξτε το ρύζι, ανακατέψτε καλά και σβήστε με το μισό κρασί.
    • Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τα μυρωδικά, μία ντομάτα τριμμένη, το σκόρδο και αλατοπίπερο.
  4. Γέμιση των καλαμαριών:
    • Ανοίξτε με τα δάχτυλά σας τα καλαμάρια και με ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού γεμίστε τα μέχρι τη μέση.
  5. Ψήσιμο των γεμιστών καλαμαριών:
    • Κλείστε το άνοιγμα των καλαμαριών με οδοντογλυφίδες και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα.
    • Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, το υπόλοιπο κρασί, λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
    • Προαιρετικά, προσθέστε κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρά κομμάτια.
    • Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το φαγητό να ψηθεί για 40 λεπτά.

Η προσθήκη ζωμού ψαριού αντί για νερό μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τη γεύση.

2
Ok

Μετά το φαγητό

Καθώς το τελευταίο κομμάτι των γεμιστών καλαμαριών με ρυζι εξαφανίζεται από το πιάτο, μένει μια αίσθηση ικανοποίησης και γαστρονομικής πληρότητας. Τα γεμιστά καλαμαράκια, με την ιδιαίτερη σύνθεση και τις ποικίλες γεύσεις, αντιπροσωπεύουν την ικανότητα της παραδοσιακής μαγειρικής να δημιουργεί πιάτα που ικανοποιούν τον ουρανίσκο και την καρδιά. Η επιλογή να χρησιμοποιηθεί ζωμός ψαριού αντί για απλό νερό είναι ένας προαιρετικός, αλλά αποφασιστικός παράγοντας που ενισχύει την απόλαυση, δίνοντας στο φαγητό μια πιο έντονη και πλούσια γεύση.
Δοκομάστε το.

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
συνταγη για αμυγδαλόπιτα
previous
Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή της γιαγιάς
Βίδες με κοτόπουλο, ελιές και κάππαρη
next
Σαλάτα βίδες με κοτόπουλο, ελιές και κάππαρη
συνταγη για αμυγδαλόπιτα
previous
Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή της γιαγιάς
Βίδες με κοτόπουλο, ελιές και κάππαρη
next
Σαλάτα βίδες με κοτόπουλο, ελιές και κάππαρη

Πρόσθεσε σχόλιο