Το κάρυ είναι ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα και ευπροσάρμοστα μπαχαρικά, με την ικανότητα να μεταμορφώνει την πλέον απλή συνταγή σε κάτι εξωπραγματικά γευστικό. Αλλά, πέρα από τον ρόλο του στη μαγειρική, το κάρυ έχει και εκπληκτικά θρεπτικά στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζεις.
Όταν μιλάμε για κάρυ, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι αναφερόμαστε σε ένα μείγμα μπαχαρικών, το οποίο συχνά αλλάζει από χώρα σε χώρα και όχι σε ένα μόνο συστατικό. Τα πιο συνηθισμένα συστατικά είναι ο κουρκουμάς, ο κόλιανδρος, το κύμινο, το κάρδαμο, η τριγωνέλλα, η πιπεριά τσίλι και η κανέλα ή οποιοσδήποτε συνδυασμός αυτών
Ας ξεκινήσουμε με τον κουρκουμά. Αυτό το χρυσαφένιο μπαχαρικό έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Έχει χρησιμοποιηθεί στην πρακτική ιατρική για χιλιάδες χρόνια και σήμερα η επιστήμη αναγνωρίζει τα οφέλη του στην υγεία της καρδιάς, του εγκεφάλου και του δέρματος.
Το κύμινο, από την άλλη πλευρά, είναι πλούσιο σε σίδηρο και προωθεί την υγιή πέψη. Ο κόλιανδρος έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των φλεγμονών. Το κάρδαμο είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες, ενώ η κανέλα έχει τη δύναμη να σταθεροποιήσει τα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα.
Ως εκ τούτου, όταν χρησιμοποιείς το κάρυ στη μαγειρική σου, δεν προσθέτεις μόνο γεύση. Προσθέτεις επίσης μια πληθώρα θρεπτικών στοιχείων που ευεργετούν την υγεία σου. Από την καρδιά σου μέχρι το δέρμα σου, κάθε μέρος του σώματος σου μπορεί να επωφεληθεί από τη χρήση του κάρυ στην καθημερινή σου μαγειρική.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023