0 0
Κοτόπιτα με σφολιάτα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
500g Σφολιάτα
2 Κοτόπουλο στήθος κομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια
1 Πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Νερό
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ. γλυκού Κάρυ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
100g Αλεύρι
100g Βούτυρο
100ml Γάλα
1 Κρόκος αυγού
200g Παρμεζάνα
2 κ. γλυκού Μοσχοκάρυδο

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Κοτόπιτα με σφολιάτα

Κουζίνα:

Ένας ελκυστικός πειρασμός γεύσεων που δε θα μπορέσεις να του αντισταθείς!

  • 1h 25min
  • Μερίδες 8
  • Μέτρια

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Οδηγίες

Share

Η κοτόπιτα είναι μια αφάνταστα λαχταριστή σύνθεση από φρέσκο κοτόπουλο, λαχανικά που σμίγουν αρμονικά και μπαχαρικά που αναδεικνύουν κάθε νότα γεύσης. Δεν είναι απλά ένα φαγητό. Είναι μια καλοκαιρινή βόλτα σε ελληνικό χωριό, μια ανάσα από τα αρώματα της μαμάς στην κουζίνα.
Ανακάλυψε έναν κόσμο γεύσεων που θα σε ταξιδέψει στον παράδεισο της γευστικής απόλαυσης!

Βήματα

1
Ok

ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλε λαδί να ζεσταθεί, ρίξε το κοτόπουλο και σόταρέ το. Μετά από 2 λεπτά, πρόσθεσε τις πιπεριές, το κάρυ και το κρεμμύδι και συνέχισε το ανακάτεμα ώσπου να ροδίσει το κοτόπουλο. Όταν πάρει χρώμα, βάλε νερό στο τηγάνι μέχρι να καλύψει τα υλικά, σκέπασέ το και άφησέ τη γέμιση με το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 15 λεπτά.

2
Ok

ΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Σε μια κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας χυλός.
Στη συνεχεία βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε λίγο νερό στο χυλό. Πρόσθεσε λίγο λίγο το γάλα και ανακάτεψε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Τράβηξε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, ρίξε τη μισή παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και το μίγμα της γέμισης του κοτόπουλου και ανακάτεψε πολύ καλά.

Μην ξεχνάς: Σε όλα τα πιάτα που έχουνε μπεσαμέλ στο Cookfast έχουμε δώσει την απόλυτη συνταγή για εύκολη μπεσαμέλ την οποία μπορείς να ακολουθήσεις πάντα! Τώρα ανάλογα τη συνταγή μπορείς να εκτελέσεις την συνταγή με κάποιες παραλλαγές σύμφωνα με τα γραφόμενά

3
Ok

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Βουτύρωσε ένα ταψί 25x35εκ. και στρώσε το ένα από τα δύο φύλλα σφολιάτας. Ρίξε το μίγμα τη γέμισης του κοτόπουλου με τη μπεσαμέλ, πασπάλισε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα και κάλυψε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Γύρισε προς τα μέσα την ένωση των δύο φύλλων περιμετρικά του ταψιού και ψήσε την κοτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρει η σφολιάτα ένα χρυσό χρώμα.

prima

Στις κουζίνες από μικρή. Αγάπη για τη μαγειρική και τις νέες συνταγες

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
κουρκουτι για μπακαλιαρο
previous
Κουρκούτι για μπακαλιάρο
Ψαρόσουπα βελουτέ με μπακαλιάρο
next
Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο
κουρκουτι για μπακαλιαρο
previous
Κουρκούτι για μπακαλιάρο
Ψαρόσουπα βελουτέ με μπακαλιάρο
next
Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο

Πρόσθεσε σχόλιο