Ο κόλιανδρος είναι ένα αρωματικό φυτό που χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, τόσο για τα φύλλα όσο και για τους σπόρους του.
Στην κουζίνα, ο κόλιανδρος μπορεί να προσφέρει ένα μοναδικό γευστικό προφίλ που απογειώνει πολλά πιάτα. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται για να προσθέσουν ένα δροσιστικό, λίγο πικάντικο αρωματισμό σε σαλάτες, σούπες, σάλτσες και μαρινάδες. Οι σπόροι του κόλιανδρου, από την άλλη πλευρά, έχουν ένα ζεστό, γήινο άρωμα που είναι τέλειο για συνταγές όπως οι κάρυ και άλλα είδη κρεατικών.
Πέρα από τη γευστική αξία του, ο κόλιανδρος έχει πολλά να προσφέρει από θρεπτικής άποψης. Είναι πλούσιος σε βιταμίνες A, C και K, αλλά και σε αρκετά σημαντικά μεταλλικά στοιχεία όπως το κάλιο και ο ψευδάργυρος. Επίσης, ο κόλιανδρος περιέχει διάφορα αντιοξειδωτικά συστατικά που μπορούν να συμβάλλουν στην υγεία του καρδιαγγειακού σου συστήματος και να προάγουν τη γενική σου ευεξία.
Οπότε, είτε τον προσθέτεις στη σαλάτα σου, είτε τον χρησιμοποιείς για να ενισχύσεις τη γεύση του πιάτου σου, ο κόλιανδρος είναι ένα φυτό που αξίζει να περιληφθεί στη διατροφή σου.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023