0 0
Γαρίδες σεβίτσε

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ Γαρίδες
150 ml χυμό Λάιμ ή λεμόνι
1 μουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο Κόλιανδρος
1/4 κουταλιά της σούπας Πιπεριά Τσίλι
Αλάτι
Πιπέρι
1/4 ψιλοκομμένο Αβοκάντο
1/4 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι ξερό

Γαρίδες σεβίτσε

Αναζητάτε μια δροσερή και γευστική επιλογή για το καλοκαίρι; Δοκιμάστε αυτό το εύκολο και γρήγορο σεβίτσε με γαρίδα

  • 02:00:00
  • Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

Share

Σε μια ζεστή μέρα, η ανάγκη για δροσερές και γευστικές επιλογές γίνεται επιτακτική. Σας προτείνουμε μια συνταγή που συνδυάζει την φρεσκάδα της θάλασσας με την πικάντικη πινελιά των εσπεριδοειδών: το σεβίτσε γαρίδας.

Το σεβίτσε, γνωστό και ως ceviche, έχει τις ρίζες του στην Νότια Αμερική και αποτελεί μια δημοφιλή όξινη μαρινάδα θαλασσινών. Συνήθως, η συνταγή περιλαμβάνει ωμά ψάρια ή θαλασσινά, όπως γαρίδες ή καραβίδες, μαριναρισμένα σε χυμό λεμονιού ή λάιμ, με διάφορα καρυκεύματα.

Γαρίδα σεβίτσε: Μια δροσιστική και γευστική εμπειρία γεμάτη μεσογειακούς τόνους

Η δική μας εκδοχή εμπλουτίζει την παραδοσιακή συνταγή με μεσογειακά στοιχεία, προσθέτοντας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι και φρέσκο κολιάνδρο, ενώ η πιπεριά τσίλι προσφέρει μια προαιρετική πινελιά καψάδας. Το αβοκάντο, πλούσιο σε υγιή λιπαρά, προστίθεται για μια πιο κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση.

Ακολουθώντας τα απλά βήματα αυτής της συνταγής, θα φέρετε στο τραπέζι σας ένα γευστικό και υγιεινό πιάτο, ιδανικό για περίοδο νηστείας ή για μεζέ και ορεκτικό σε ένα μεσογειακό γεύμα.

Προσφέρετε το σεβίτσε σας με κράκερς, tortilla chips ή φρυγανισμένο ψωμί και απολαύστε μια δροσερή και γευστική εμπειρία γεμάτη μεσογειακούς τόνους!

0/5 (0 Reviews)

Βήματα

1
Ok

Εκτέλεση

  1. Βεβαιωθείτε ότι οι γαρίδες είναι πολύ φρέσκες. Κόψτε τις σε μικρά κομμάτια, αν είναι μεγάλες.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον χυμό λεμονιού ή λάιμ, το κόκκινο κρεμμύδι, τον κολιάνδρο, την πιπεριά τσίλι (αν τη χρησιμοποιείτε), το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Προσθέστε τις γαρίδες στο μείγμα της μαρινάδας και ανακατέψτε καλά.
  4. Καλύψτε το μπολ και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, ή ιδανικά για 1-2 ώρες.
  5. Πριν το σερβίρετε, προσθέστε το αβοκάντο (αν το χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε απαλά.
  6. Σερβίρετε το σεβίτσε με κράκερς, tortilla chips ή φρυγανισμένο ψωμί.
2
Ok

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε άλλα υλικά στη μαρινάδα, όπως ψιλοκομμένη ντομάτα, αγγούρι ή κάπαρη.
  • Για πιο πικάντικο σεβίτσε, προσθέστε περισσότερη πιπεριά τσίλι.
  • Αν θέλετε να κάνετε το σεβίτσε σας πιο χορταστικό, μπορείτε να προσθέσετε ψητό καλαμπόκι ή μαύρα φασόλια.
  • Το σεβίτσε είναι καλύτερο να καταναλώνεται την ίδια μέρα που φτιάχνεται.

Καλή όρεξη!

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Ζυμαρικά με φέτα και ντοματίνια
previous
Ζυμαρικά με φέτα και ντοματίνια
φασολάκια λαδερά
next
Φασολάκια Λαδερά
Ζυμαρικά με φέτα και ντοματίνια
previous
Ζυμαρικά με φέτα και ντοματίνια
φασολάκια λαδερά
next
Φασολάκια Λαδερά

Πρόσθεσε σχόλιο