Το κορν φλάουρ, γνωστό και ως αλεύρι καλαμποκιού, είναι ένα αλεύρι που παρασκευάζεται από τους σπόρους του καλαμποκιού. Διακρίνεται για τη λευκή του απόχρωση και την υφή του, που είναι πολύ λεπτή και απαλή.
Το κορν φλάουρ έχει πολλαπλές χρήσεις στη μαγειρική. Χρησιμοποιείται συχνά ως παχυντικό για σάλτσες και σούπες, αφού δίνει μια κρεμώδη υφή χωρίς να επηρεάζει τη γεύση. Επίσης, χρησιμοποιείται σε γλυκά και αλμυρά πιάτα, όπως τορτίγιες, παγωτά και κέικ, καθώς και σε διάφορες συνταγές αρτοποιίας.
Από θρεπτικής άποψης, το κορν φλάουρ είναι πλούσιο σε σιδήρο, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και αρκετές βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επιπλέον, είναι ένας εξαιρετικά καλός προμηθευτής ενέργειας, καθώς περιέχει υψηλή ποσότητα υδατανθράκων.
Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι το κορν φλάουρ περιέχει γλουτένη, επομένως δεν είναι κατάλληλο για άτομα με ανοχή ή αλλεργία στη γλουτένη.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023