

Τα λικέρ παρασκευάζονται αποστάζοντας αρχικά ένα αλκοολούχο ποτό και στη συνέχεια προσθέτοντας γλυκαντικές ουσίες, φρούτα, βότανα, μπαχαρικά, αλλά και άλλα συστατικά, όπως κρέμα ή καφές. Η γεύση των λικέρ μπορεί να κυμαίνεται από εξαιρετικά γλυκιά μέχρι πικρή, ανάλογα με τα συστατικά και τη διαδικασία παρασκευής.
Υπάρχουν πολλά διάσημα λικέρ, όπως το Bailey’s (ένα ιρλανδικό κρεμώδες λικέρ), το Grand Marnier (λικέρ με πορτοκάλι), το Limoncello (λικέρ από την Ιταλία με λεμόνι), η ιταλική Sambuca (λικέρ με γλυκάνισο), το Amaretto (λικέρ αμύγδαλο) και πολλά άλλα όπως το λικέρ βύσσινο και κουμκουάτ.
Τα λικέρ μπορούν να σερβίρονται μόνα τους, συνήθως ως digestifs (ποτά που σερβίρονται μετά το γεύμα για να βοηθήσουν στην πέψη), ή χρησιμοποιηθούν ως συστατικά σε κοκτέιλ. Επίσης, πολλά λικέρ χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική για την προσθήκη πλούσιων γεύσεων σε διάφορες συνταγές.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023