Το μασκαρπόνε είναι ένα ιταλικό τυρί που είναι γνωστό για την κρεμώδη υφή του και την πλούσια γεύση του. Παρασκευάζεται από κρέμα που προέρχεται από το γάλα της αγελάδας και έχει περίπου 60% -75% λιπαρά.
Το μασκαρπόνε είναι εξαιρετικά ευέλικτο σε μια πληθώρα γευστικών εφαρμογών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές, από ζεστά πιάτα μέχρι επιδόρπια. Είναι το βασικό συστατικό του τιραμισού, μιας δημοφιλούς ιταλικής γλυκιάς συνταγής, και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες, ζυμαρικά, τσίζκεικ, κρέπες και πολλά άλλα πιάτα.
Επίσης, το μασκαρπόνε περιέχει σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, βιταμίνης Α και φωσφόρου. Ωστόσο, οφείλεται να σημειωθεί ότι λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά, πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.
Αν και το μασκαρπόνε μπορεί να φαίνεται παρόμοιο με άλλα κρεμώδη τυριά, όπως το Cottage, έχει έναν εξαιρετικά ιδιαίτερο χαρακτήρα που το καθιστά μοναδικό. Η γεύση του είναι πλούσια και ελαφρώς γλυκιά, με μια λεπτή γευστική επίγευση που το κάνει αξέχαστο.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023