Η πιπεριά, είναι ένα λαχανικό που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί βασικό στοιχείο σε πολλά πιάτα, από την ιταλική πιτσάρια μέχρι την ουγγρική σούπα γκούλας.
Ανάλογα με το είδος, οι πιπεριές μπορεί να είναι γλυκές ή καυτερές, κάτι που τις κάνει πολύ ευέλικτες στη μαγειρική. Μπορείς να τις ψήσεις, να τις γεμίσεις με τυρί ή να γίνουν γεμιστές με ρύζι και φυσικά να καταναλωθούν ωμές. Είναι υπέροχες σε σαλάτες, σάλτσες, πίτσες, πίτες και πολλά άλλα πιάτα.
Ενώ οι πιπεριές είναι συνήθως ασφαλείς για κατανάλωση, ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να είναι ευαίσθητοι ή να έχουν αλλεργία σε αυτές. Επιπλέον, οι πιο καυτερές πιπεριές πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο, καθώς μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα και το στομαχικό σύστημα.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023