Η πιπεριά τσίλι είναι γνωστή για την πικάντικη γεύση της και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή καρυκεύματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η πιπεριά είναι εξαιρετικά διαδεδομένη στην κουζίνα της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής, καθώς και στην Ασία.
Οι πιπεριές τσίλι μπορούν να ποικίλουν σημαντικά στο πόσο καυτερές είναι, από ελαφρώς πικάντικες έως εξαιρετικά καυτερές.
Η ένταση καψίματος τους μετράται με την κλίμακα Scoville, μια μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει την καυτερότητα των πιπεριών και εξαρτάται από την περιεκτικότητα τους σε ορισμένες ουσίες οι οποίες προκαλούν την αίσθηση του καύσου, τα καψαϊκινοειδή.
Οι πιπεριές τσίλι χρησιμοποιούνται τόσο φρέσκες όσο και στεγνές και μπορούν να προσθέσουν πολύ γεύση σε μια ποικιλία πιάτων, από σούπες και σάλτσες έως κρέατα και θαλασσινά. Επίσης, πολλά πιάτα χρησιμοποιούν τσίλι για να προσδώσουν έναν “καυτερό” χαρακτήρα. Ένα τέτοιο πιάτο είναι η φασολάδα αλλά και οι γίγαντες στο φούρνο.
Εκτός από την γεύση τους, οι πιπεριές τσίλι έχουν επίσης πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επιπλέον, ουσίες όπως η καψαϊκίνη, που δίνει την πικάντικη γεύση στις πιπεριές, μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου και να βελτιώσουν τον μεταβολισμό.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023