

Στην Ελλάδα, το ψιλό σιμιγδάλι χρησιμοποιείται συχνά στην παρασκευή γλυκών και κέικ. Το ψιλό σιμιγδάλι είναι επίσης δημοφιλές σε άλλες κουζίνες της Μεσογείου, όπως η ιταλική και η τουρκική, όπου χρησιμοποιείται για την παρασκευή ζυμαρικών και γλυκών.
Προερχόμενο από το σιτάρι, το ψιλό σιμιγδάλι περιέχει πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Ωστόσο, περιέχει επίσης γλουτένη, οπότε δεν είναι κατάλληλο για άτομα με κοιλιοκάκη ή για όσους ακολουθούν μια διατροφή χωρίς γλουτένη.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023