Το ψιλό σιμιγδάλι προέρχεται όπως και το χοντρό σιμιδάλι από τον τριμμένο καρπό του σιταριού. Έχει λεπτή υφή, παρόμοια με το αλεύρι, αλλά είναι λίγο πιο σκληρό και συχνά χρησιμοποιείται σε διάφορες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.
Στην Ελλάδα, το ψιλό σιμιγδάλι χρησιμοποιείται συχνά στην παρασκευή γλυκών και κέικ. Το ψιλό σιμιγδάλι είναι επίσης δημοφιλές σε άλλες κουζίνες της Μεσογείου, όπως η ιταλική και η τουρκική, όπου χρησιμοποιείται για την παρασκευή ζυμαρικών και γλυκών.
Προερχόμενο από το σιτάρι, το ψιλό σιμιγδάλι περιέχει πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Ωστόσο, περιέχει επίσης γλουτένη, οπότε δεν είναι κατάλληλο για άτομα με κοιλιοκάκη ή για όσους ακολουθούν μια διατροφή χωρίς γλουτένη.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023