• Home
  • Brunch
  • Μπουγάτσα με εύκολη κρέμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
0 0
Μπουγάτσα με εύκολη κρέμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
1 πακέτο Φύλλο κρούστας
1½ λίτρο φρέσκο Γάλα
200 γρ Ψιλό σιμιγδάλι
60 ml Βούτυρο
200 γρ Ζάχαρη
2 δόσεις Βανίλια
1 πρέζα Αλάτι
βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
κανέλα ζάχαρη για επικάλυψη

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Μπουγάτσα με εύκολη κρέμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Κουζίνα:

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται την απόλυτη συνταγή για ζουμερή μπουγάτσα

  • 00:55:00
  • Μερίδες 12
  • Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

Share

Η μπουγάτσα, ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά ελληνικά γλυκίσματα, κατακτά τον παλμό της γαστρονομίας με την υπέροχη κρέμα και το τραγανό φύλλο κρούστας. Η συνταγή που παρουσιάζεται από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, φέρνει στο τραπέζι μια έκδοση αυτού του εδέσματος που ενσωματώνει την πλούσια γεύση και την αρωματική αίσθηση της παράδοσης με σύγχρονες πινελιές. Μέσα από μια διαδικασία απλή αλλά προσεκτική, περιγράφεται βήμα βήμα η προετοιμασία της κρέμας με φρέσκο γάλα, σιμιγδάλι, ζάχαρη, βανίλια, και βούτυρο αγελάδος, καθώς και ο τρόπος στησίματος της μπουγάτσας με το φύλλο κρούστας, εγγυώμενο ένα αποτέλεσμα που θα σας μαγέψει.

Βήματα

1
Ok

Προετοιμασία της κρέμας:

  • Σε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι.
  • Αφήνουμε το μίγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά.
  • Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να λιώσει εντελώς.
  • Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα φαρδύ μπολ για να σταματήσει ο βρασμός και να κρυώσει γρηγορότερα.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη κουζίνας, εφάπτομενη σε όλη την επιφάνεια, για να μη δημιουργηθεί κρούστα.
2
Ok

Προετοιμασία του φύλλου:

  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί μακρόστενο (περίπου 23x33 εκατοστά) με το βούτυρο που βρίσκεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • Στρώνουμε τα 5 από τα φύλλα κρούστας στο ταψί, φροντίζοντας να έχουν αντίθετη φορά, σταυρωτά, ώστε τα φύλλα να εξέχουν από όλες τις πλευρές του ταψιού.
  • Βουτυρώνουμε καλά τα φύλλα, και τα πλαϊνά που εξέχουν.
3
Ok

Συναρμολόγηση:

  • Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα.
  • Γυρίζουμε προς τα μέσα τα εξέχοντα πλαϊνά του ταψιού και τα βουτυρώνουμε καλά.
  • Στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα 5 φύλλα, φροντίζοντας να τα βουτυρώσουμε καλά και ανάμεσα στα φύλλα.
  • Με μια μαλακή σπάτουλα, τα πάνω που εξέχουν από το χείλος του ταψιού τα μπήγουμε προς το εσωτερικό και κάτω.
  • Βουτυρώνουμε καλά την επιφάνεια της μπουγάτσας.
4
Ok

Ψήσιμο:

  • Ψήνουμε στους 180ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει η μπουγάτσα και να ροδίσει καλά το φύλλο.
  • Σερβίρουμε ζεστή, πασπαλισμένη με ζάχαρη και κανέλα.

Η μπουγάτσα αυτή, με την πλούσια κρέμα και το τραγανό φύλλο, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό, γλυκό ή ακόμη και ως επιδόρπιο σε ειδικές περιστάσεις.

5
Ok

Η μπουγάτσα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου αποτελεί μια γαστρονομική εμπειρία που αναδεικνύει την αγάπη για την παράδοση και τη σύγχρονη μαγειρική. Με την προσθήκη του βουτύρου στο τέλος της προετοιμασίας της κρέμας και την προσεκτική ενασχόληση με το φύλλο, η συνταγή αυτή μετατρέπει την κάθε μπουκιά σε ένα ταξίδι γεύσης και αρωμάτων. Είτε την απολαύσετε ζεστή είτε κρύα, με ζάχαρη και κανέλα επικάλυψη, αυτή η μπουγάτσα είναι σίγουρο ότι θα γίνει αγαπημένη σας επιλογή για κάθε είδους συνάντηση ή εορταστική περίσταση.

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Πεσκανδρίτσα σκορδάτη. Με τη συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου
Εύκολο μπισκοτογλυκό με χυμό λάιμ από τον Ανδρέα Λαγό
next
Εύκολο μπισκοτογλυκό με Πτι μπερ και χυμό λάιμ από τον Ανδρέα Λαγό
previous
Πεσκανδρίτσα σκορδάτη. Με τη συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου
Εύκολο μπισκοτογλυκό με χυμό λάιμ από τον Ανδρέα Λαγό
next
Εύκολο μπισκοτογλυκό με Πτι μπερ και χυμό λάιμ από τον Ανδρέα Λαγό

Πρόσθεσε σχόλιο