

Το ψωμί είναι μια πηγή ενέργειας καθώς περιέχει υδατάνθρακες. Παρέχει επίσης πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες του σύμπλοκου Β και μέταλλα, όπως το ιώδιο και τον μαγνήσιο. Τα είδη ψωμιού που παρασκευάζονται από αλεύρι ολικής άλεσης έχουν περισσότερες ίνες και μεγαλύτερη διατροφική αξία.
Το ψωμί διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια κουζίνα. Σχεδόν κάθε πολιτισμός έχει τις δικές του παραδόσεις ψωμιού, από τα πιτάκια της Μέσης Ανατολής μέχρι τις γαλλικές μπαγκέτες, το rye bread (ψωμί σίκαλης) της Βόρειας Ευρώπης και το pumpernickel της Γερμανίας, μέχρι το δικό μας χωριάτικο ψωμί αλλά και το κουλούρι Θεσσαλονίκης.
Στην Ελλάδα, το ψωμί έχει μια ιδιαίτερη θέση στο τραπέζι μας. Είται το παραδοσιακό ελληνικό ψωμί, που είναι αρωματισμένο με γλυκάνισο, είτε το ψωμί ολικής άλεσης, το ψωμί του τοστ, τα καρβέλια και τις φρατζόλες, το ψωμί είναι απαραίτητο συμπλήρωμα σε κάθε γεύμα.
Σε κάθε περίπτωση, το ψωμί είναι περισσότερο από μια απλή τροφή. Είναι ένας σύνδεσμος με το παρελθόν μας, μια ευκαιρία για δημιουργικότητα στην κουζίνα, και ένας τρόπος επικοινωνίας με διάφορες κουζίνες και πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Στο cookfast θα βρεις τις καλύτερες συνταγές για ψωμί.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023