Τα σπαγγέτι είναι τα λεπτά μακαρόνια, που προέρχονται από την Ιταλία. Συνήθως φτιάχνονται από σιμιγδάλι σκληρού σιταριού, αν και μπορούν να παρασκευαστούν και από άλλους τύπους αλεύρου, όπως το αλεύρι ολικής άλεσης, ή το αλεύρι ντίνκελ.
Στην ιταλική κουζίνα, τα σπαγγέτι συνδυάζονται συχνά με ποικίλες σάλτσες, όπως η σάλτσα ντομάτας, το pesto, ή απλά με ελαιόλαδο και σκόρδο. Είναι επίσης πολύ δημοφιλή στις σάλτσες με βάση το κρέας, όπως η bolognese. Μια άλλη κλασική ιταλική συνταγή είναι τα σπαγγέτι Carbonara, όπου τα ζυμαρικά αναμειγνύονται με χοιρινό μπέικον, τυρί, αυγά και πιπέρι. Φυσικά μπορείς να κάνεις με σπαγγέτι όλες τις δημοφιλείς συνταγές με μακαρόνια.
Οι θρεπτικές αξίες των σπαγγέτι ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του αλεύρου που χρησιμοποιείται για την παρασκευή τους, αλλά γενικά παρέχουν καλές ποσότητες ενέργειας, πρωτεϊνών και φυτικών ινών, καθώς και ορισμένων βιταμινών και μετάλλων, όπως το σίδηρο.
Συνοψίζοντας, τα σπαγγέτι είναι ένα πολυσυλλεκτικό και δημοφιλές ζυμαρικό που προσφέρει μια πληθώρα γαστρονομικών δυνατοτήτων.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023