Το ταμπάσκο μία από τις πιο διάσημες σάλτσες πικάντικης και κυρίως καυτερής νότας που υπάρχει. Προέρχεται από την Αμερική και φτιάχνεται από την ποικιλία τσίλι “Tabasco pepper”, αλάτι και ξύδι.
Μπορείς να το χρησιμοποιείς για να δώσεις μια επιπλέον καυτερή νότα σε πιάτα κρέατος, λαχανικών, ορεκτικά και σάλτσες. Είναι επίσης ιδιαίτερα δημοφιλές στην παρασκευή κοκτέιλ, όπως το Bloody Mary.
Όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά, το ταμπάσκο περιέχει κάψαικίνη, την ουσία που δίνει την καυτερή γεύση στα τσίλι. Η κάψαικίνη έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της υγείας της καρδιάς, την ανακούφιση του πόνου και την προώθηση της απώλειας βάρους. Επίσης, το τσίλι περιέχει βιταμίνες Α, C και K και διάφορα μεταλλικά στοιχεία.
Προσοχή, όμως! Το ταμπάσκο είναι πολύ πικάντικο και πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο. Αν δεν είσαι συνηθισμένος/η στην καυτερή του γεύση, καλύτερα να προσθέτεις λίγο-λίγο, μέχρι να βρεις τη σωστή ποσότητα που να αντέχεις.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023